תזונה לאחר דלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/10/2009 | 18:33 | מאת: שרון

שלום ,בעלי חלה בדלקת חריפה של הלבלב באישפוז לאחר צום של יומיים הומלצ על יום של נוזלים ולאחר מכן לחזור לאט לאט לתזונה רגילה אך דלת שומן , בימים הראשונים לאחר ששוחרר מבית החולים מה מומלץ לאכול? האם יש להקפיד על לחם\אורז מקמח מלא בלבד"? האם אפשר מעדני חלב רק ללא שומן בכלל? האם יש להפריד חלבונים ופחממות על מנת לא להעמיס על הכיבה? אשמח לטיפים בנושא.תודה

05/10/2009 | 09:32 | מאת: דנה ויינר

שלום שרון, דיאטה דלת שומן אומרת: ללא טיגון, ללא תוספת שמן למזון מוכן, מוצרי חלב דלי שומן, עד 1.5%, לכל היותר 3%. לחם, אורז, תפוחי אדמה וכל התוספות החמות רגיל, ללא תוספת שמן. בשר אפוי או מבושל, להוריד עור מעוף. מרקים מירקות, לחם מחיטה מלאה, פסטרמה דלת שומן ועוד. כמו כן רצוי להבין את מקור הדלקת, האם מעודף טריגלצרידים, האם על רקע חסימתי של דרכי מרה? בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית