מיץ רימונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/07/2002 | 08:17 | מאת: נאוה

מה ידוע לכם על מיץ רימונים והקשר להורדת לחץ דם?

נאוה שלום, עד כמה שידוע לי אין קשר בין מיץ רימונים והורדת לחץ דם. לעומת זאת יש מחקר רציני המתבצע בנוגע למניעת טרשת עורקים ומיץ רימונים (בין היתר במעבדה של פרופ' אבירם בבה"ס לרפואה ע"ש רפופורט בטכניון בחיפה). למיץ רימונים יש יכולת למנוע יצירת רובד טרשתי חדש על העורקים ואף ככל הנראה לצמצם משקעים קיימים על-ידי הפעלת אנזים מיוחד ששמו פראוקונאז ועל ידי עידוד פעילות "הכולסטרול הטוב" - HDL Cholesterol. תרומתו של מיץ רימונים לכן בהקשר לבריאות הלב ומניעת מחלות לב חשובה וחיובית.

18/07/2002 | 17:56 | מאת: דליה ודוד הבריאות הטבעית

מומלץ בנוסף למיץ הרימונים לשתות את אנונת הבר להורדת לחץ הדם ואיזונו בגוף

מנהלי פורום תזונה קלינית