כולסטרול וביצים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/06/2002 | 19:53 | מאת: יפעת

אני בת 23 עם נטיה גנטית לעודף כולסטרול. יש לי 236 אם אני לא טועה. אני מקפידה לעשות כושר ולא לאכול דברים שמנים ועם יותר מדי כולסטרול אך לאחרונה קראתי באתר של מפתחי גוף כי רופא אחד (ד"ר עזרא) אמר כי אנו ממהרים לפסול את החלמון ואין לכך הצדקה. הוא אמר כי בניסוי שביצעו גילו שלא היה הבדל ברמת הכולסטרול בין אם אכלו רק את החלבון ובין אם אכלו את הביצה כולה . האם מותר לי סופסוף לאכול ביצים????

18/06/2002 | 08:32 | מאת: דנה ויינר

יפעת שלום, בדיאטה לטיפול בכולסטרול גבוה אנו מתייחסים למס' גורמים : רמות הכולסטרול ה"רע " - LDL רמות הכולסטרול ה"טוב" - HDL וסה"כ הכולסטרול. מטרתנו בדיאטה היא להוריד את סה"כ הכולסטרול ע"י הורדה של ה - LDL שהינו החלקיק המזיק הגורם לטרשת עורקים ומבלי לפגוע ברמות ה - HDL ואם אפשר להעלות את חלקו היחסי בסה"כ הכולסטרול הואיל והוא מהווה גורם מגן מפני מחלות כלי דם ולב. לדיאטה כמה אספקטים ביניהם, הגבלת כולסטרול בתפריט ( שמקורו אך ורק מן החי ), הגבלת שומנים, בעיקר שומן רווי, והעלאה באופן יחסי את השומן הבלתי רווי, ביחוד החד בלתי רווי הנמצא יותר באגזוים ושקדים טבעיים, שמן זית וקנולה, אבוקדו וזיתים. ההגבלה של הכולסטרול נעה בין 200-300 מ"ג ליום, כאשר בחלמון ביצה יש כ - 250 מ"ג כולסטרול. כלומר באכילה של ביצה אנו למעשה מכסים על הצריכה היומית של כולסטרול וזאת מבלי להתייחס לכולסטרול שמגיע ממקורות אחרים כגון בשר וגבינות, או ביצים שנכנסות בבישול ואפיה, ולכן אנו מאפשרים אכילת ביצים אך בכמות מוגבלת, במקרה שלך זה ינוע מ - 2-3 ביצים בשבוע, כמובן תלוי בשאר תזונתך ( למשל האם את אוכלת בשר וגבינות או שמא את צמחונית ). בעית הכולסטרול בדמנו נובעת לרוב מבעיה של ייצור עצמי ולא של צריכה גבוהה של כולסטרול בתפריט. חומר הגלם של ייצור עצמי של כולסטרול בכבד הינו בעיקר השומן הרווי, ואת חלקו מסה"כ השומן ניתן לראות על כל תווית מזון, לכן המטרה היום בדיאטה, בנוסף להגבלת כולסטרול היא הגבלת השומן הרווי ושומן צמחי מוקשה ( כגון מרגרינות ). הואיל והתפריט משתנה מאדם לאדם, הייתי ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה להתאמת תפריט אישי והסבר מפורט יותר. דנה

12/09/2002 | 15:22 | מאת: שרי

שלום. שמי שרי ואני בת 45 ומשקלי 57ק"ג (רזה) בריאה בדרך כלל ולאחרונה ערכתי בדיקות המראות על כולסטרול גבוה. HDL-44 LDL- 180.3 CHOLESTEROL- 273 1. מאילו מאכלים עלי להמנע? תודה מראש שרי

מנהלי פורום תזונה קלינית