רדוקטיל-שאלה?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/06/2002 | 13:59 | מאת: אלדד

שמעתי על כדורי רדוקטיל להרזיה ולירידה במשקל,איזה רופא( משפחה ,דיאטיקן) צריך לבדוק אותי ולהחליט עם אני זקוק לכדורים הנ"ל? האם הם בכלל טובים ועוזרים? בתודה מראש, אלדד

13/06/2002 | 11:51 | מאת: ליטל להב

שלום אלדד התרופה רדוקטיל (או בשמה הגינרי סיבוטראמין), מיועדת להפחתת התאבון. היא עובדת על מערכת העצבים המרכזית (המח), במנגנון פעולה הקשור לנוירוטרנסמיטורים סרוטונין ונוראפינפרין. תופעות הלוואי הידועות: עצירויות, כאבי ראש, נדודי שינה, ויובש בפה. התרופה היא תרופת מרשם, ומצריכה מעקב רופא ודיאטנית. היא אסורה לשימוש אצל אנשים הסובלים ממחלות לב, דיכאון, ויתר לחץ דם. אין לי נתונים סטטיסטיים לגבי מידת ההצלחה של התרופה. אם אתה שוקל לקחת טיפול תרופתי, אתה חייב להתייעץ עם רופא המשפחה. אם אתה מעוניין בידע על הרזייה ,התייעץ עם דיאטנית מוסמכת. בברכה- ליטל

13/06/2002 | 15:01 | מאת: אלדד

ראשית ברצוני להודות לך על תשומת הלב, מדוע התרופה אינה מומלצת לחולים בדכאון,על פי מייטב הבנתי התרופה דווקא פועלת על אותו עקרון ואותם מנגנונים של הדכאון כגון סרוטונין? תודה שוב, אלדד

מנהלי פורום תזונה קלינית