המוגלובין נמוך ו-B12 נמוך

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/05/2002 | 15:43 | מאת: דפנה - פ

הי, לפני כחודש לאור תחושת עייפות וחולשה קיצוניים עד כדי חוסר תפקוד פניתי לרופא המשפחה ולאחר מס' בדיקות דם גילו כי ההמוגלובין שלי נמוך(9.3) וגם B12 נמוך (107) . מזה כשלושה שבועות אני לוקחת כדורי ברזל.במקביל נשלחתי לעשות בדיקת HOMOCESTEIN ו- METHELMALONIC ACID שעדיין לא קיבלתי את תשובתן. בשבוע שעבר התחלתי לקבל זריקות של B12. עליי לציין שבשבוע שעבר היתה לי ווסת ממש קשה וארוכה בהשוואה לתמיד ולכן בוצע לי אולטרסאונד ששלל הריון הפלה וכל בעיה גניקולוגית. ביום שלישי,רביעי שעבר הרגשתי החמרה בנוגע לחולשה עד כדי שלא יכולתי לקום מהמיטה ולאחר בדיקה נוספת שעשיתי נתגלה שההמוגלובין שלי ירד ל-8.7 (זאת לאחר שלושה שבועות שבהם אני נוטלת את כדורי הברזל). מה יכולות להיות הסיבות לכך? איזה בדיקות ולאיזה רופאים עלי לפנות? האם זה משמעותי הירידה הזו בהמוגלובין?(לפי מה שהרופא טוען כי לאחר שלושה שבועות של נטילת כדורי ברזל ההמוגלובין שלי היה צריך כבר לעלות משמעותית אז מדוע שה לא קרה?) תודה, דפנה

30/05/2002 | 11:46 | מאת: ליטל להב

הי דפנה, ההמוגלובין שלך, שהיה מלחתחילה נמוך, ירד בצורה שהיא אכן משמעותית. טיפול בברזל במשך שלושה שבועות יכול להביא אכן לעלייה ברמת ההמוגלובין, אך תלוי באיזה מינון ומה קורה חוץ מזה (למשל מחסור מקביל בויטמין B12 ). את מזכירה ארוע של מחזור קשה, אולי היה דימום חמור יותר במקביל ? עובדה זו לכשעצמה יכולה לגרום לירידת ההמוגלובין !! (וכן, למרות שאת מקבלת תיקון ברזל). יתכנו סיבות נוספות, ותפקידו של הרופא שלך הוא לאבחן אותן ולטפל בהן. פני אליו וגשי לטיפול.

מנהלי פורום תזונה קלינית