פירוט להודעתי מיום 23.11.07
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב אני 49 לאחר צינטור מאחר והופיע אצל מחלת תרשת העורקים אני מקבל תרופות לבנתיים אספירין מאחר ויש לי לסיים עוד צינטור אחד יש לי נטיה משפחתית לסוכרת סוג 2, ולבעית לב,ולחץ דם גבוה ברצוני לקבל הכוונה מה עלי לאוכל ????? ומה לא לאוכל?? ואם אני צריך לבדוק במזונות את הרכיבים כלוסטורול , שומן רווים, שומן טרנס , ומהם המינונים שמותר לי מין הרכיבים האלו? והרי במרבית המזונות יש את הרכיבים הללו.? וחוץ מזה מהו שומן נוקשה ? ומהו שומן צמחי ?? .
שלום אבי, בשל הרקע המשפחתי-גנטי עליך לפנות דליאטנית קלינית להרכבת תפריט אישי הכולל דיאטה לירידה במשקל (אם צריך), דיאטה דלת שומן וסוכר פשוט, דיאטה דלת מלח, לעסוק בפעילות גופנית והעשרת התפריט באומגה3 ונוגדי חמצון שמקורם במזון. זוהי דיאטה מורכבת שאין לי אפשרות לפרט במסגרת פורום זה. דיאטנית תלמד אותך כיצד להתסכל על רכיבי מזון וללמוד ממה להמנע. שומן מוקשה הוא שומן צמחי שבטמפ' החדר הוא נוזלי ובתהליך כימי הפכו אותו למוקשה. בתהליך זה נוצרות חומצות שומן מסוג טרנס אשר מעלות את הסיכוי לטרשת עורקים. שמן צמחי, הכוונה לשמן שמקורו בצומחי כגון סויה, חריע, תירס, קנולה וזית. פנה בהקדם האפשרי לדיאטנית קלינית. בברכה,דנה