סרטן ערמונית וטיפול

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

29/11/2013 | 04:13 | מאת: קוראת

ן 76 מקבל טיפול הורמונלי לסרטן העמרונית (סופרפאקט) כ-11 חודשים. PSA התחלתי - 80 ירד לאחר חודשי ל-8 ולאחר חודשיים והגיע ל2.20. הגיע למדד הכי נמוך - 1.20 ביולי השנה, כלומר 8 חודשים לאחר תחית הטיפול. מיולי ועד היום התוצאות הן: יולי - 1.20 אוגוסט - 1.64 ספטמבר - 1.84 אוקטובר - 1.65 נובמבר אתמול - 2.12 הטסטוסטרון היה לאורך כל התקופה מתחת ל0.9. אתמול בבדיקה של נובמבר לראשונה הוא -עומד על 1.2 בבדיקות סי טי שבוצעו לפני חודש - תוצאות מצויינות, היה פיזור בבלוטות הלימפה שנמצא שהוא התכווץ וגם באגן התכווצו לחצי ויותר. מה עושים בשלב הזה כרגע? האם יש טיפול הורמונלי נוסף שניתן לתת כרגע וכדאי למהר לקבל אותו? התור לאונקולוג לעוד חודש וחצי האם חשוב להקדים אותו כמו שאנחנו רוצים או שהוא יחכה לבדיקה נוספת או שאלו נתונים שמאשרים כבר עמידות ודאית לטיפול? תודה רבה.

אני שמח שהגיב טוב לטיפול. ממליץ לפנות לאונקולוג לשם המשך טיפול ומעקב .בהצלחה חג שמח

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת