TURP מול TUVP

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

19/09/2013 | 12:06 | מאת: זלמן

להסרת הערמונית: אם שיטת TUVP (שיטת האידוי) כל כך טובה מדוע אף אחד לא משתמש בשיטה הזאת בארץ? ולעומת זאת מרבית האורולוגים ממליצים על TURP (שיטת הסכין החשמלית)? לא נראה הגיוני!

שיטת אידוי הערמונית TUVP מבוצעת בכל העולם מאז 1995.יש פירסומים רבים בעיתוני הרפואה בכל העולם ובן בספרי הרפואה החשובים ביותר. יש צורך במיומנות וניסיון להגיע לתוצאות טובות גם ב TURP . לא כל מי שמבצע TURP יש לו את המיומנות הדרושה ולכן גם התוצאות שונות מרופא לרופא. שיטת האידוי TUVP +TURP שאני מבצע מאז 1995 נותנת את התוצאות הטובות של אישפוז קצר , קטטר תקופה קצרה והחלמה מהירה ללא דימום וצורך במתן דם . נכון שאני הראשון בארץ שהתחיל לנתח בשיטה זו וכיום יש עוד מספר אורולוגים מוכשרים שגם מנתחים בשיטה זו. מבחן התוצאה הוא הקובע. בהצלחה .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת