השפעת לחץ נפשי על עלייה ברמת psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

30/04/2013 | 16:34 | מאת: לאה

שלום רב, לבעלי חלה עליה בpsa מ5 ל8 תוך חצי שנה, ולעומת זאת הfree psa ירד מ 3 ל 2. ידוע על ערמונית מוגדלת ,חלקה, רכה, ללא גירגור,ללא הפרעות במתן שתן. האם יש קשר בין מצבו נפשי מתוח לעליה ברמת הpsa? הוא במעקב אורולוגי בהעמק.

לא ידוע על הקשר הזה. ממליץ על ביצוע ביופסיה ולהרגע .

11/05/2013 | 13:37 | מאת: סובל מערמונית מוגדלת

לאה שלום סובל מערמונית מוגדלת . לאחר שאורולוג הודיע לי לראשונה על התופעה בדרך שהבהילה אותי, ביצעתי בדיקה נוספת של psa , בבדיקה הנוספת ה-psa עלה מאוד , ללא כל סיבה פיזיולוגית . לאחר מכן בוצעה ביופסיה , ללא מימצאים . ברפואה היום ידוע כי לחץ נפשי עלול להשפיע לרעה על מחלות מרבות , לכן נעזרים בעובדים סוציאליים וכן בתרופות הרגעה כגון ואבן . בנוסף , psa היא בדיקה שיש להתייחס אליה בזהירות רבה , יכולה להיות טעות בבדיקה ועוד .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת