PSA FREE /PSA TOTAL RATIO

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/03/2013 | 17:12 | מאת: אני

ד"ר שלום, אבי,בן 80, אדם בריא,אינו נוטל תרופות. עקב בעיות במתן ותכיפות שתן , נשלח לאולטרסאונד ולאורולוג. בבדיקה קבע האורולוג כי הערמונית חלקה ומוגדלת. קיבל תרופה ששמה OMNIC OCAS 0.4MG TAB כדור אחד בערב. טרם ניסה. בבדיקת דם ל PSA, עלו הערכים הבאים: PSA6.190ng/ml FREE PSA 0.91 ng/ml FREE/TOTAL RATIO 15% אשמח להבין על מה מעידות התוצאות. תודה רבה מראש, אני

אינני מבין מדוע עשו בדיקת דם . אין לי ממצאים אחרים כגון גודל הערמונית . ממליץ לך להוועץ עם האורולוג ששלח לבדיקה .

07/03/2013 | 09:43 | מאת: אני

ד"ר כץ שלום, תודה על תגובתך. בהמשך לשאלתך, באולטרסאונד עלו הממצאים הבאים: משמאל ציסטה בקוטר 1 ס"מ, ערמונית מוגדלת 50X41X46. לאחר הטלת שתן שארית בכמות 83 סמ"ק.בבדיקת דם PSA התקבל הערך 6.050ng/ml. האורולוג שבדק, שלח לבדיקת PSA +PSA FREE ונתן את המרשם לתרופה הנ"ל. אמורים לחזור אלין בעד כ- 3 חודשים. אשמח , אם תוכל , לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה מראש, אני

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת