ציסטות קורטיקליות

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

27/01/2013 | 13:36 | מאת: יהודה

בC.T. של הגב נכתב ממצא לוואי: ציסטות קןרטיקליות בשתי הכליות הדולה 8 ס"מ משמאל. שלפוחית השטן בעלת קיבולת גדולה ודפנותיה מעט מעובים . אני מטופל בקסטרל עקב ערמונית מוגדלת . מה פירוש ששלפוחית השטן גדולה ודפנותיה מעובים בדיקת PSA שלי ממש נמוכה

לא ציינת את גילך וכמה שנים אתה סובל מהפרעה במתן השתן. עיבוי של דופן כיס השתן ,נובע מהתאמצות יתר של שריר השלפוחית לכן בצילום נראה מעובה וכן בהיסתכלות בציסטוסקופיה נראה טרבקולציה. הדבר מעיד על הפרעה חסימתית בדרכי השתן. מעניין אם יש שארית שתן ?

28/01/2013 | 10:16 | מאת: יהודה

תודה עבור קבלת התשובה אני בן 84 קם כמה פעמים בלילה לשרותים בזמנו קבלתי כדור אבודרט בבדיקה האחרונה לפני כמה חדשים בבקור אצל האורולוג הפסיק לי את הכדור עקב הצטמקות הערמונית האם לדעתך יש לפנות לנפרולוג בקשר לכליות?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת