עליה במדד ה psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

08/06/2012 | 05:38 | מאת: יעקוב

אני בן 60 בעקבות ביופסיה חיובית ומדד 7 עברתי ניתוח הסרת הערמונית רדיקלית תוצאות גליקסון 7 ביולי 2010 עברתי טיפול רדיו תרפיה מאחר והמדד פסא עלה לפני 4 חודשים המדד היה 020 ןהיום עלה ל 074 האם מומלץ להתחיל בזריקות הורמונים? מה אפשר להבין בקשר למחלה אני לא גר בארץ בבקשה עזרו לי להבין מה מצבי ומה אפשר לעשות

נראה שהמגמה היא עליה ב - פסא ולכן כדאי להתחיל טיפול הורמונאלי . בהצלחה.

10/06/2012 | 05:38 | מאת: יעקוב

תודה לדר כץ על התשובה המהירה, אם תוכל להבהיר לי האם אתה חושב שכדאי להתחיל כבר בטיפול הורמונלי או לחכות לבדיקה הבאה בעוד 3 חודשים כדי לראות עם מגמת העליה נמשכת? איזה השלכות יש לטיפול הורמונלי?

אפשר כמובן להמתין. תופעות לואי יסביר לך בפרוטרוט הרופא המטפל. בגדול ירידה בליבידו ותפקוד מיני אך אפשר לשפר בעזרת טיפול תרופתי תומך.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת