האם יש ספק לגבי סרטן הערמונית בבדיקות שהתקבלו

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

01/04/2012 | 13:06 | מאת: משה

שלום בבדיקות שערכתי לאחר עליה של PSA מ- 3 ל 4.3 נשלחתי לביובסיה בביובסיה שבוצעה במכון פרטי נמצא כי צד שמאל אחד של הערמונית נגוע עם קליסון 9 4+5 נשלחתי לבצע מיפוי עצמות - ולא נמצאו גרורות נשלחתי לMRI של עמוד השידרה והעצמות ולא נמצאו גרורות בבדיקת MRI של החזה נמצאו קישריות רבות בריאות המעלים את החשד לסורקואוזדיזיס ואני נשלחתי לבצע ברונכוסקופיה של הראות בבדיקת CT לא נמצאו גרורות והעמונית בגודל תקין בבדיקת CT של החזה נמצאו קישוריות בריאות בבדיקה ידנית של האונקולוג ( בדיקה דרך ברקטום ידנית )נמצא ערמונית אלסטית ולא מוגדלת בבדיקה לאחר 3 חודשים ירד הPSA ל 2.9 מ4.3( תוצאה לפני התחלת הטיפול ) שאלתי הכיצד ירד הPSA ללא כל טיפול??? האם רמה גבוהה של גליסון 9 יכול שלא תהיינה גרורות ??? האם יש לבצע בדיקות נוספות לפני תחילת הטיפול ההורמונלי והקרנתי שהוצע לי ???? תודה משה

אם יש לך חשש שתוצאת הבדיקה איננה שלך ,ממליץ לך לחזור על הביופסיה ואז תחליט.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת