הסתמכות על ערכי פי אס אי לביופסיה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

18/01/2012 | 18:59 | מאת: לי

שלום,אני בן55 וסובל מערמונית מוגדלת מזה מספר שנים.לפני מספר חודשים אובחנתי כמקרה של דלקת ערמונית חריפה, היו לי כאבים עזים באזור הערמונית ,ערכי הפי אס אי היו בסביבות 100 וירדו בהדרגה לאחר טיפול אנטיביוטי לווריד ל4, התסמינים(כאבים באזור הערמונית) נחלשו אך לא נעלמו. בבדיקת זרע שבוצעה לאחר הטיפול האנטיביוטי הראשון זוהה חיידק והושמד על ידי אנטיביוטיקה נוספת מתאימה,בוצעה בדיקת זרע נוספת לווידוי השמדתו וכן מבדיקה זו עולה לפי דברי הרופא שאין ממצא לגבי דלקת לא חיידקית(לפי הכדוריות הלבנות אם אני זוכר), כמו כן הבדיקה הרקטאלית תקינה לחלוטין.עדיין התסמינים שהיו נשארו לאחר ההשמדה ללא שינוי זה אותו סוג של כאב באזור הערמונית שהיה בזמן הדלקת החיידקית בערמונית.ברצוני לציין עוד שמעולם לפני הדלקת בערמונית לא היו כל תסמינים וכן ששנה לפני פרוץ הדלקת ערכי הפי אס אי היו נמוכים (1.5) .הרופא מעוניין לבצע בדיקת פי אס אי ובמידה והערך יהיה מעל4 להפנות לביופסיה.עד כמה שהבנתי מהרבה מקורות(כולל מהרופא הנוכחי) סרטן הערמונית ודלקת ערמונית הינם שני מאורעות בלתי תלויים (בשני הכיוונים: סרטן הערמונית לא גורם לדלקת בערמונית ודלקת בערמונית לא גורמת לסרטן)לכן הסיכוי שהיה לי סרטן לפני פרוץ הדלקת ושאותו סרטן "החליט"ליצור סימפטומים זהים של כאב ו"להעלות" את ערכי הפי אס אי בדיוק בעיתוי! של סוף דלקת הערמונית כדי לשמור על המשך הסימפטומים וערכי הפי אס אי הגבוהים לאחר השמדת החיידק הוא קלוש הסתברותית בגלל האי תלות. אני לא יודע עדיין אבל מנחש שערכי הפי אס אי יהיו בסביבות 4, 5 לאור הסימפטומים שנשארו אבל מפריעה לי הסתירה הלוגית שציינתי ועצם ההסתמכות על ערכי הפי אס אי במצב כזה וכמובן הפניה לביופסיה אולי ללא צורך(אני עוסק במקצועי בהסתברות וסטטיסטיקה).האם יש הסבר אחר יותר סביר מאשר סרטן להמצאות הסימפטומים ולערכי פי אס אי גבוהים במידה ואכן ימצאו?

גם דלקת בערמונית חיידקית או לא וכן סרטן בערמונית יכולים להופיע עם ערכי PSA . סטטיסטיקה עבורך היא 0 או 100% ולכן כדי לשלול או להוכיח אין דרך אלא ביופסיה. נכון שהסבירות נמוכה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת