שוב,עליית ערך ה-PSA אחרי ניתוח רדיקלי.

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/10/2011 | 17:13 | מאת: ג.דוד

דר' כץ שלום, בעבר הייתי מטופל שלך לצורך מניעה מאחר ששני האחים שלי סבלו מסרטן הערמונית. נתת לי לקחת כדור CADEX 0.2 כל יום אחד ואין כל ויכוח שמשך 12 שנים ה-PSA שלי היה סביר ולא עלה מעל 2.2. מאחר שעברתי דירה לעיר אחרת החלפתי אורולוג והחדש אחרי ששמע היסטוריה משפחתית שלי שלח אותי לביופסיה. הערמונית שלי הייתה בגודל של 25 סמ"ק.Kא סבלתי מהפרעות בהטלת שתן. ,וצאות הביופסיה היו שבעונה השמאלית היו תאים סרטנים ועונה ימנית הייתה נקיה. דרגת גליאסון 7 (4+3).בדיקת MRI עם מתמר חלחולי אשרה תוצאות הביופסיה ולא נראתה פריצת הקופסית. התיעצתי והחלטתי שעדיף לי לעבור ניתוח רדיקלי.עברתי הניתוח בו הוצא הערמוניתץ 8 קשרי לימפה ושקית הזרע. לא נמצאו סימן לגרורות או פריצה. 3 חודשים מהניתוח ,PSA 0.01 . 6 חודשים אחרי ניתוח PSA 0.04. 9 חודשים אחרי ניתוח PSA 0.06. האם לעליה זו,אפילו מזערית יש משמעות כל שהיא? תודה דוד ג.

אכן עליה מזערית . אינני זוכר את גילך ולכן אולי אפשר לשקול טיפול קרינתי נוסף או הורמונאלי ? במידה ותהיה עליה בערכי פסא. שנה טובה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת