האם זו דלקת בערמונית ומה עושים?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

12/03/2011 | 00:00 | מאת: איתי

שלום, בן 40, בריא בדר"כ, לא סובל ממחלה כרונית ולכן לא לוקח שום כדור. יש לי בעיה רפואית שמלווה אותי מזה שלושה שבועות ולא חולפת ובעצם החמירה. הבעיה והסימפטומים: יש לי כאבים באזור החלציים – בעיקר צד שמאל של המפשעה, עם הקרנות של דקירות לרגל שמאל, מיחושים ולחץ עמום ומתיש, כאבים שמלווים בצריבה במתן שתן, בשפיכת זרע, בתכיפות ודחיפות שתן חמש פעמים במהלך היום פלוס פעם או פעמיים באמצע הלילה – דבר שלא קרה לי מעולם. ביום א' הקרוב אני אמור להתחיל עבודה חדשה והנה בעיה רפואית חדשה שמטרידה אותי. גורם אפשרי: א.ייתכן שהכאב החל ברכיבה ממושכת על אופניים עם כסא קשה ולא מתאים. ב. אולי כלבה גורה מחוסנת שנישקתי בפה? ג. לא קיימתי יחסי מין בחצי שנה האחרונה (למעט אוננות) כך שאני בספק אם נדבקתי במחלת מין כלשהי מהאוויר. בדיקות: תרבית שתן שיצאה שלילית (ללא צמיחה), US כליות ודרכי שתן שיצא תקין לחלוטין ללא ערמונית מוגדלת, מישוש עצמי של אשכיי (לאחר מקלחת) לא מראה ממצא קליני = הגם שגודלם תקין. בדיקת זרע גם תקינה, אך לצערי לא בוצע לגביה בדיקה תרבית זרע. ניסיתי: שתיית מיץ חמוציות וחליטת פטרוזיליה – ללא הועיל. שאלותיי: 1. האם ייתכן שיש לי דלקת ערמונית לא בקטריאלית (חיידקית) ואם כן , מה הפתרון לכך? 2. האם ייתכן, שחרף התשובה השלילית של תרבית השתן, יש לי דלקת בערמונית וכניסוי וטעייה ושיקולי עלות/תועלת וסיכוי/סיכון, נכון יהיה לנסות 10 ימים אנטיביוטיקה שנהוג לקחת במצב כשלי??? שהרי בינתיים, אני רק סובל ולא מתקדם במציאת הגורם לבעיה ופתרונו נהפכו, לצערי, מרגיש החרפה. 3. האם לחזור על בדיקת שתן ו/או זרע, רק שהפעם גם לבצע תרבית זרע? 4. איזו בדיקות אני צריך לבצע עוד? אודה על כל עזרה והכוונה...אני דיי מיואש וסובל...ולא מסוגל לחכות שבועיים של סבל בין תור לתור אצל אורולוג איתי

נראה לי בגלל הכסא שאינו מרופד.כ"כ א"א לשלול דלקת כרונית בערמונית ולכן אפשר לנסות טיפול אנטיביוטי למשך תקופה ולראות התוצאה . בהצלחה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת