2 שאלות לד"ר שלום כץ

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

19/09/2010 | 19:15 | מאת: יאיר

1.האם טיפול בחימום ערמונית מוגדלת יכול להזיק לכליות או לפגוע באיברים אחרים בגוף ? 2. האם מומלץ במקום לפתוח בטן (בניתוח spp) לאדם שהניתוח מבחינתו הוא סיכון האם כדאי פשוט להעביר צינורית דרך הערמונית המוגדלת כאילו זה קטטר פנימי ? הבנתי שבשיטה הזו יש צורך בהרדמה אבל היתרון שלא פותחים בטן , מה דעתך ?

מעל 25 שנה אני מטפל בערמונית מוגדלת וכן בדלקת כרונית של הערמונית בעזרת מכשירים שונים בטמפרטורות שונות.לא ידוע לי ולא דווח בספרות על נזק שנגרם לכליות או לאברים אחרים כאשר מטפלים בטמפרטורות שלא עולות על 62 מעלות. מזה מספר שנים אני מטפל בטמפרטורה של 60 מעלות למשך שעה ומצליח לגמול חולים מקטטר מעל 90% .הטיפול נקרא טרמוטרפיה. לעומת חולים הסובלים מדלקת כרונית של הערמונית הטיפול הוא היפרטרמיה בטמפרטורות נמוכות וגם שם השיפור מעל 80% לשאלתך לגבי התומך אין לי ניסיון מרובה ובכלל בעולם כמעט ולא משתמשים בגלל סיבות שונות.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת