צפת

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/08/2010 | 16:41 | מאת: יעקב

אני בן 55 בריא בדרך כלל ללא מחלות סכרת,לב,ל.ד,לא מעשן מבצע הליכה יום יומית כ 50 דקות,לפני שבועים התגלה אדינו קרצינומה של הפרוסטטה גליסון 8 הרופא שלי המליץ על כריתת הערמונית כמובן אחרי תשובת ס,ט בטן ואגן +מיפוי עצמות תקינים ושאלתי לד"ר כץ מה האוםציות הטיפוליות הקימות תוך התחשבות בגילי ובאיכות חיים תקינה.ומה סיכוי ההחלמה מהמחלה הנ"ל ? כמה זמן ניתן לחיות אחרי מחלה זו. תודה

05/08/2010 | 20:55 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

ליעקב שלום. לסרטן הערמונית עם גליסון 8 ומעלה יש באמת רק אופציה טיפולית אחת והיא כריתה רדיקלית של הערמונית. סיכויי ההחלמה אינם רלוונטים.כל הגברים חולים בסרטן הערמונית החל מגיל 75 . מה שחשוב יותר היא תוחלת החיים ואיכות החיים. בכל מקרה תיפגע תוחלת החיים כתוצאה מהניתוח . השאלה היא באיזה מידה. הפגיעות השכיחות האפשריות הן פגיעה בעצבי הזיקפה ופגיעה בתיפקוד המיני עד אימפוטנציה מלאה. פגיעה בשליטה על השתן שיכולה להיות מדליפה קלה במאמץ ועד לאיבוד שליטה כולל והזדקקות לטיטול. אלו תופעות לוואי אפשריות קבועות לכל החיים.בנוסף יתכנו בעיות זמניות בשנה הראשונה שלאחר הניתוח כמו דלקות חסימת שתן , דליפת שתן , קושי במתן שתן וכ"ו. יעקב יקר. כתבתי לך את כל תופעות הלוואי והסיכונים לא כדי להפחיד אותך אלא כדי לתת לך את כל המידע שבמרבית המקרים הרופאים לא מספרים אם לא לוחצים עליהם. תופעות הלוואי החמורות ( אימפוטנציה , ואיבוד שליטה על השתן)הן בחלק קטן של החולים.במרבית המקרים עם רופא טוב ומיומן יש סיכוי לניתוח שאחריו יש למנותח איכות חיים סבירה. לכן חשוב מאד לבחור רופא מנוסה ולא רופא מתחיל!! במצבך אין לך ברירה אלא לעבור את הניתוח אבל אל תכנס ללחץ .חפש את הרופא הטוב ביותר שתוכל להשיג!! אל תמהר!! עוד שבועיים או חודש לא ישנו כלום. המחלה לא תתפשט בחודש ואפילו לא בחודשיים.. לסיכום יעקב יקר , חשוב שתפנים ותדע . סרטן הערמונית אינו גזר דין מוות!!! יש חיים מלאים וטובים גם לאחר הניתוח!! גם אם יש פגיעה כלשהי מהניתוח יש פתרונות למרבית הבעיות שנוצרות. בהצלחה ואריכות ימים בבריאות והנאה. יעקב.

08/08/2010 | 10:18 | מאת: יעקב

תודה על התשובה אך בכל זאת רציתי לשמוע מד"ר כץ אם יכול להמליץ על רופא מומחה בנושא.ומה דעתו על השיטות האחרות שקימות ומתאמות לי. תודה

לעניות דעתי ניתוח רדיקאלי הינו הטיפול הטוב עבורך עם התוצאות הטובות לטווח ארוך. לא נהוג בפורום להמליץ על רופא מסויים.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת