ברכיטרפיה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

14/07/2010 | 20:33 | מאת: איציק

שלום רב אני בן 55 ובעוד חודש וחצי אני נכנס לטיפול ברכיטרפיה באיכילוב.לפני כ שלוש שנים אובחן אצלי סרטן הערמונית גליסון 3+3 ופי אס אי שעלה עם השנים מ3 ולפני שבועיים 13 עברתי 3 ביופסיות בשנתיים האחרונות וכל הזמן יש לי דם בזרע ובשנה האחרונה מידי פעם מעט מאד דימום בהתחלת הוצאת שתן .שאלתי האם בחרתי בטיפול המתאים בגלל הדימום . אני חרד מאד. תודה רבה

14/07/2010 | 22:02 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לאיציק שלום. לשאלה מהו הטיפול הנכון לסרטן הערמונית אין תשובה!!! הרפואה לא יודעת לרפא את סרטן הערמונית.לכן יש כ"כ הרבה טיפולים שונים לאותה המחלה. כל רופא ממליץ על הטיפול שהוא מתמחה בו ומתפרנס ממנו. מחקרים מראים כי 88% מהגברים יחלו בסרטן הערמונית במהלך חייהם. רובם בעשור השמיני לחייהם. למרות ששמונים ושמונה מתוך מאה גברים יחלו במחלה , רק 0.2% מהם ימותו מהמחלה. (שניים מתוך אלף חולים) השאר ימותו עם המחלה אבל לא ישירות מהסרטן אלא מדברים אחרים. אין שום רופא שיכול להשיב לך באמת מהו הטיפול הנכון לסרטן הערמונית. כי ברפואה עדיין לא יודעים באמת לטפל במחלה.!!! הטיפולים שניתנים לא הוכחו כמאריכי חיים , וכל המחקרים מראים כי אין הבדל בתוחלת החיים לחולים מעל גיל 70 בין חולים שטופלו לבין אלו שלא טופלו.הדיעה הנפוצה בקרב הרופאים היא כי אצל צעירים צריך לטפל כי ישלהם תוחלת חיים ארוכה ולכן צריך למנוע התפתחות של גרורות. לסיכום: חשוב שתפנים ותדע!!! סרטן הערמונית אינו גזר דין מוות!!! יש חיים יפים וטובים גם עם הסרטן!!! מה שבאמת מרפא זו הנפש שלך ,כל טיפול שתבחר יצליח אם תאמין ותרצה בכך!!! חשיבה חיובית ואמונה זו הדרך להצלחה.!!! אריכות ימים בבריאות. יעקב.

15/07/2010 | 20:18 | מאת: איציק

תודה על המילים החמות אני מודע לכל

אין קשר בין הדימום לאחר הביופסיה לבין החלטה על סוג הניתוח. ולכן אתה יכון להחליט על כריתה רדיקאלית של הערמונית או על טיפול קרינתי. בהצלחה.

15/07/2010 | 20:21 | מאת: איציק

תודה ד'ר אם כך מדבריך אני מבין שגם אם יש לי דם בזרע ולעיתים דימום קל מאד בשתן אפשרי לעבור את הטיפול שבחרתי ה ברכיטרפיה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת