ביופסיה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

20/01/2002 | 07:50 | מאת: יקי

שלום רב , לפני 10 ימים , ערכתי ביופסיה בערמונית . עדיין יש לי דם בזרע , האם התופעה סבירה , אם כן , כמה זמן התופעה אמורה להמשך? לתשובתך אמתין. בברכה יקי

21/01/2002 | 22:55 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שדר' אריאלי יספיק לענות: hematospermia, hemospermia מוזכרים הרבה בספרות האינטרנט כמצב שבמקרים רבים נשארים חידה, אבל כמעט בכל המקרים האלה עובר מעצמו עם הזמן (לפעמים זמן לא קצר). רק מומלץ לעשות בירור מקיף, אם המצב מתמיד, כדי לשלול סיבות מסוימות.

25/01/2002 | 00:00 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני שלום יש הבדל בין דם בזרע כתוצאה מביופסיה (די שכיח), שעובר ללא שום טיפול מיוחד, לבין המוספרמיה ספונטנית . אז צריך לחפש גורם כמו דלקת, גידול וכו' ( לרוב ללא סיבה ברורה), ואז יש צורך בטיפול. חשוב לא לבלבל בין שני מצבים אלו שהם שונים לחלוטין. לילה טוב ד"ר אריאלי

22/01/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליקי שלום במקרים רבים יש דם בזרע אחרי הביופסיה. אין צורך להתרגש מכך ואין צורך בשום טיפול מיוחד.סימן שהמחט בגיעה למקום הנכון. תוך פרק זמן קצר זה יעבור ותשכח מזה. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת