דלקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

18/01/2002 | 00:21 | מאת: א.ב

שלום מהי בדיוק בדיקת כלמידיה? האם קיום דלקת בערמונית מהווה סיכון לאישה בעת קיום יחסי מין ? תודה

18/01/2002 | 18:29 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שהדר' יענה דלקת הערמונית יכולה להיות מסיבות שונות. חלקן מועברות במגע מיני. קלמידיה chlamydia בקטריה שכיחה מאד שגורמת לדלקת הערמונית. היא בהחלט מועברת במגע מיני כך שעד שיש תשובה שלילית וגם אם יש דלקת הערמונית ממקור בלתי מזוהה חשוב להמנע ממגע מיני בלתי מוגן. הסתכל/י בקישור הבא: http://www.umr.edu/~umrshs/chlamyd.htmll

19/01/2002 | 23:25 | מאת: א.ב

דני תודה אך נראה לי שהייתי צריך לחדד את השאלה. אני מדבר על דלקת כרונית שאינה נגרמת מחיידק/ בקטריה .דלקת כרונית אם הבנתי נכון היא כזו שאין מגלים ממצא חיידקי בבדיקת תרבית זרע או בכל בדיקה אחרת.האינדיקציה היחידה היא תחושותיו הסוביקטיביות של האדם הלוקה בדלקת כזו. האם במקרה הזה קיום יחסי מין מהווה סיכון לבת-הזוג בעת קיום יחסי מין. כמו כן נתקלתי במקצת מן השאלות בפורום בעובדה שאנטיביוטיקה כגון ציפרוגיס נתנת גם לדלקת כרונית שכאמוראינה נגרמת מקיום חיידקים. לשם מה? למיטב ידיעתי אנטיביוטיקה מיועדת לטיפול בדלקת חיידקית. האם אין זה כך?

22/01/2002 | 23:58 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

א.ב. שלום כלמידיה היינו מעין פרזיט שמתפתח בדרכי השתן. קשה לגלות אותו בבדיקות כמו תרבית שתן או תרבית זרע. ניתן לגלותו באמצעות בדיקת דם בה מחפשים נוגדנים של כלמידיה. המחלה מדבקת ביחסי מין . אם אחד מבני הזוג נפגע יש לבדוק אצל בן/ בת הזוג ולפי צורך לטפל בשניהם. רצוי שימוש בקונדום בתקופת הטיפול. הטיפול היינו אנטיביוטי ועלול להיות ממושדך. לא כל סוג של פרוסטטיטיס היינה על רקע חיידקי. אם מגלים חיידק בתרבית זרע ,נוזל של מסז' של הערמונית או תרבית שתן יש לבצע משטח וגינלי לאשה כדי לשלול הדבקות. דלקת לא על רקע חיידקי אינה מדבקת. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת