דאגה לאבא

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

17/01/2002 | 08:50 | מאת: שירז

שלום לד"ר אריאלי ולדני, אני חוזרת אליכם בהמשך למספר שאלות קודמות (תזכורת-אבא בן 63 בריא חלה בסרטן הערמונית PSA 144 סיטי תקין מיפוי תקין מטופל בקדודקס וזריקה אחת לשלושה חודשים). לאחר חודשיים וחצי של כדורים PSA ירד ל-20. ולפי שיחות עם הרופא המצב קצת יותר מעודד.אבי אמור להתחיל סידרה של 40-50 הקרנות. שאלתי היא האם בכל מצב שבו מציעים הקרנות ישנה אפשרות של הקרנות פנימיות או שיכול להיות מצב שבו הקרנות חיצוניות מתאימות והקרנות פנימיות (ברכיתרפיה)לא מתאימות? במידה והתשובה חיובית ז"א שתמיד שנדרשות הקרנות ניתן לבחור בין חיצוניות לפניומיות, האם בי"ח מחוייב להציע זאת או שישנם בתי חולים אשר לא מטפלים בשיטה זו? במידה ובית החולים לא מציע אפשרות זו האם אפשר לעשות זאת באופן פרטי והיכן? אני מאד מודה לכם על תשומת הלב והאמפתיה ומחכה בקוצר רוח לתשובתכם.

18/01/2002 | 09:00 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

לתשובה מוסמכת תצטרכי לחכות לדר' אריאלי. לפי נסיוני כל מרכז רפואי מציע (ברוב המקרים) רק את הטיפולים להם הוא ערוך. לי עצמי יש בעיה בריאותית (חוץ מהערמונית שהיא כרגע בסדר) ורציתי טיפול מסוים שקראתי עליו באינטרנט רבות וגם עמדתי בקשר עם מרכזים בחו'ל. נסיתי לקבל מידע במרכזים כאן, למשל בהדסה עין כרם ואחרים, וכל אחד ניסה לשכנע אותי לעבור טיפול שהמרכז הזה מציע, ולא מה שאני רוצה. אם יש לכם את השהות, ונראה לי שיש, בהחלט אפשר לעשות "שופינג" אינטיליגנטי. אני לא יודע באיזה איזור בארץ אתם נמצאים אבל כדאי להזכיר זאת עוד היום ואולי דר' אריאלי יוכל לתת לכם "טיפ". קרוב משפחה שלי עבר הקרנות חיצוניות בבילינסון לפי שיטה ממוקדת וכנראה בהצלחה. אני לא יודע את הסטטיסטיקה של "ברכיטרפיה" לעומת הקרנות חיצוניות. ראית בודאי גם את הכתבות של דר' פז בפורום על ניתוח לפרוסקופי. כל הדברים האלה צריכים להשקל. אני פשוט מנסה להעלות את הדברים שאני הייתי בודק אם אצטרך להתמודד עם הבעיה הזאת.

23/01/2002 | 00:10 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לשירז היקרה שלום הירידה בPSA מעודדת מאד. לפי דעתי ( בגלל רמת ה- PSA ההתחלתית הגבוהה), כפי שכבר כתבתי לך נראה בכל זאת שלא מדובר במחלה ממוקמת לערמונית בלבד. אני אישית הייתי מעדיף במקרה כזה הקרנה חיצונית תלת- ממדית ולא ברכיטרפיה, אשר מיועדת למחלה ממוקמת בתוך הערמונית בלבד. עם קרינה חיצונית אפשר לכסות שטח יותר נרחב ולדעתי התוצאות יהיו טובות יותר. כל הכבוד על הדאגה. אם לא קשה לכם מדי הייתי מציע לכם להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו . הפגישה הקרובה ב- 30.1.02 שעה 17.00 בגבעתיים,רח' רביבים 7 . תוכלו להעלות שם שאלות ולקבל תשובות ממנחי הקבוצה רופא, פסיכולוגית ואחיות אונקולוגיות. ראי הזמנה זו כאישית . מאחל החלמה מלאה לאביך ולך כח להמשיך לדאוג לו. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת