סרטן הערמונית - ניתוח או הקרנות?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/01/2002 | 16:36 | מאת: הכלה המודאגת

דר' אריאלי שלום, אצל חמי (כבן 66 - 67) התגלה לאחרונה סרטן בערמונית. נאמר לו שהגידול קטן ושאין גרורות. הרופא השאיר בידיו את ההחלטה האם לעבור ניתוח לכריתת הערמונית או לעבור הקרנות. חמי היה מעדיף, כמובן, להימנע מניתוח, אם זה רק אפשרי (הוא בעיקר חושש שמשך ההחלמה הממושך יגרום לו להפסיד את מקום עבודתו). אנחנו במשפחה תוהים - כיצד אמור החולה לדעת איזה טיפול עדיף? הרופא אפילו לא נתן לא מידע מקיף על שתי אפשרויות הטיפול, ועל היתרונות והחסרונות של כל-אחת מהן (מתוך קריאת הפורום הזה ואתרים אחרים אני מבינה שקיימים גם סוגים שונים של ניתוח - לפרסקופי לעומת רגיל - וסוגים שונים של הקרנות - ממקור חיצוני או פנימי). שאלותי הן (ברור שיש לי הרבה מאוד תיהות בנושא) - כיצד ניתן להגיע להחלטה איזה טיפול עדיף? האם גילו של חמי מבוגר יחסית לניתוח? האם הקרנות כשלעצמן מהוות טיפול מספיק, והאם סיכויי ההישרדות / החלמה דומים לאלה של ניתוח? ואם בוחרים בהקרנות - האם עדיף הקרנות ממקור חיצוני או פנימי? מקווה שתוכל לסייע לנו "לעשות קצת סדר" בתוך אי-הוודאות שבו אנחנו נמצאים ולהגיע להחלטה מושכלת יותר. תודה מראש, הכלה המודאגת

10/01/2002 | 21:22 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לכלה המודאגת שלום חמך עדיין צעיר יחסית. לדעתי ( אני מדגיש שזו דעתי האישית) ניתוח כריתה רדיקאלית נותן את הסיכוי הטוב ביותר, במידה שהו מצליח, לרפוי מלא . קרינה חיצונית / בראכיטרפיה גם מהווים טיפולים למחלה ממוקמת בערמונית, אבל צריך לקחת בחשבון שטיפולים אלו יעילים למספר שנים ולאחר מכן המחלה עלולה לחזור. אם לחמך חשוב ביותר לשמור על מקום עבודתו יש אופציה נוספת: טיפול בקריאוטרפיה (הקפאת הערמונית) ע"י הזרמת גז ארגון דרך מחטים המוחדרות לערמונית. השיטה חדשה יחסית. עד כמה שאנו יודעים כנראה התוצאות דומות לאלו של הניתוח, אבל זמן האשפוז קצר ביותר. ביום הפעולה החולה כבר יכול לנוע ולאחר מספר ימים חוזר לחיים רגילים. אני עומד לפרסם בקרוב מאמר באתר זה על טיפול בהקפאה. אני מציע לו להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו לחולי סרטן הערמונית. שם יוכל לפגוש אנשים שעברו את כל מגוון הטיפולים הקיימים ויוכל להתרשם בעצמו מה עדיף. לצערי הרב באפשרויות רבות ובסופו של דבר הוא צריך להחליט מה מתאים לו ביותר. לילה טוב, ד"ר אריאלי

10/01/2002 | 21:47 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

רק להזכיר את פרטי קבוצת התמיכה: " קבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית". 7,רח' רביבים, גבעתיים, 17.00 ביום ד האחרון בחודש

04/06/2013 | 09:41 | מאת: אריאל

קיבלתי טיפול. הורמונלי לפני טיפול בהקרנה זריקות. וכדורים . עכשיו אני עומד לפני הקרנות היתייעצתי. עם שני רופאים אחד: מנתח עם רובוט דה וינצי . שהוראה. לי להפסיק את הכדורים . ואחרי 3 חודשי הפוגה יעשה לי את הניתוח למרות שהטיפול. ההורמונלי גרם לשיבוש. הגבולות. בתוך הערמונית השאלה האם זה ניתן לבצע. מה אחוזי ההצלחה שאלה שניה במידה ואני יעבור טיפול קרינתי מה % הסיכוי שהמחלה תחזור אחרי כמה זמן ( סטאטיסטי ) ומה יהיה הטיפול. במידה והסרטן יחזור

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת