ביופסיה כן או לא?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

07/01/2002 | 14:16 | מאת: גיל

אני בן 51, PSA היה 0.7 לפני שנה וחצי, 2.0 כעת. fPSA כעת 0.16. בדיקת DRE וכן ציסטוסקופיה תקינות. קם בלילה 1-2 פעמים. היתה עצירת שתן חד פעמית עם דימום קל לפני חודשיים. אין תופעות נוספות. האורולוג שלח לאולטרסאונד טרנסרקטלי + ביופסיה. האם יש צורך בביופסיה והאם ההכנה לביופסיה היא רק אם יהיה צורך עליו יוחלט תוך כדי הבדיקה? תודה למומחים

07/01/2002 | 19:09 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

אולי הרופא יתקן אותי אבל הייתי אומר שאם האורולוג שלח אותך לביופסיה - יש לו כנראה סיבה לכך. עצירת שתן עם דימום לא קורים במקרה. הבדיקות של PSA והאחרות לא מגלות את הסיבה, לכן צריך כנראה להמשיך לחקור עד שתתגלה בסיבה. הביאופסיה לא נעימה אבל גם לא נוראה. אני עברתי אותה שלוש פעמים עד שלשמחתי התברר שיש לי הגדלה שפירה של הערמונית. אם הופנית ל US רקטאלי וביאופסיה יבצעו אותה תוך כדי ה US . צריך הכנה מדויקת כדי שלא לבזבז את הבדיקה ולפספס בגלל הכנה לקויה. נותנים בדרך כלל כסוי אנטיביוטי כי הדגימה נלקחת דרך המעי ויש חשש מזיהום. מאחל לך בריאות שלמה.

09/01/2002 | 00:11 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני אני חושב שהשואל צריך לשאול את הרופא שלו מה בדיוק המניעים לבדיקה. לפי דעתי הרופא שלו יודע הכי טוב מה הסיבה ובוודאי יסביר אותה גם למטופל. דם בשתן שכלעצמו אינו בדיוק הורייה מוחלטת ל- TRUS . ד"ר אריאלי

09/01/2002 | 00:07 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לגיל שלום אם PSA תקין ,בהנחה שהבדיקה הגופנית תקינה, לא הייתי ממהר עם ביופסיה. שאל את הרופא שלך מה הסיבה שהוא שולח אותך לביופסיה. אולי הוא מישש משהו. אם הולכים ל- TRUS רצוי בכל מקרה לקחת טיפול אנטיביוטי סביב הפעולה כיוון שיתכן שיהיה צורך גם בביופסיה. הייתי משלים את הבדיקה ע"י IVP + שתן לציטולוגיה עקב הדימום בשתן. לילה טוב ד"ר אריאלי

09/01/2002 | 08:36 | מאת: גיל

הסיבה לביופסיה לפי הבנתי היא: 1. מהירות עליית ה- PSA היא מעל 0.75 לשנה וקראתי הנחייה באתר www.psa-rising.com שזה מחייב ביופסיה גם אם PSA מתחת ל- 4. 2. ה- fPSA מתחת ל- 0.25. 3. הדימום היה חד פעמי לפני חודשיים. בציסטוסקופיה נמצא שהערמונית מרימה צואר ויש גודש כלי דם ודמם בקלות. תוצאת שתן לציטולוגיה היתה שלילית. אודה על התייחסות חוזרת לנ"ל.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת