סרטן בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

04/01/2002 | 08:35 | מאת: פינטו

שלום רב, בבדיקה פתולוגית לאחר ביופסיה נתגלה: בפרגמנט אחד (מתוך 6) ADENOCARCINOMA OF RIGHT LOBE, gleason 6 (3+3) in left lobe - benign pros. לפי המאמר בNCI אליו הפנה דני (לא רופא ולא מטפל) את אחד הגולשים, נדמה לי ש"גליסון 6 הוא גבוה . האם זה מצביע על קיום גרורות ? האם הטיפול הנכון יהיה ניתוח או הקרנות? אודה לכם על תשובה מהירה (המתח.... המתח הזה הורג...) תודה.

04/01/2002 | 09:29 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

הרופא לא מספיק לענות כל יום. רק דע לך שיעוץ באינטרנט לא תחליף ליעוץ של רופא מומחה שרואה אותך ובודק אותך. בחירת הטיפול הנכון תלוי בכל כך הרבה גורמים שבשום אופן אי אפשר לתת תשובה באינטרנט לשאלתך. בכל אופן אם אתה חושש מקיום גרורות, בקש מיד מהרופא להפנות אותך לבדיקות הרלונטיות (למשל סריקת עצמות) כדי לשלול חשש זה. אנא תתיחס לכל מה שאתה מקבל מהאינטרנט ביותר מקורטוב של ספקנות (כולל למה שאני כותב - אין לי זמן לחזור על זה כל פעם). באינטרנט אף אחד לא בוחן את המידע כמו בפרסום רפואי.

05/01/2002 | 23:01 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לפינטו שלום GLEASON 6 מראה על דרגת ממאירות בינונית. הטוב ביותר זה 2 . הגרוע ביותר זה 10 . בן כמה אביך??? יש להמשיך בירור ע"י C.T. בטן ומיפוי עצמות. בגמר הבירור אפשר יהיה לשקול את האופציות הטיפוליות השונות. אם יש לך תשובות בבקשה כתוב לי. אני ממליץ לכם להצטרף לקבוצת התמיבכה שלנו לחולי סרטן הערמונית. בהמתנה לתשובתך לילה טוב בינתיים. היית הראשון שעניתי לו היום, אני מודע ללחץ הנפשי שלך.

06/01/2002 | 06:56 | מאת: פינטו

לדר' אריאלי שלום אני מודה לך על הענותך והבנתך למצוקתי. החולה אינו אבי אלא אני עצמי. אני בן 53, בריא באופן כללי ומעולם לא סבלתי מכל מחלה. האם דרגת הממאירות GLEASON 6 מצביעה על קיום גרורות או רק על אפשרות של גרורות? האם במצב זה ניתוח הוא הטיפול הנכון או שכדאי להתחיל בהקרנות ואח"כ לבחון את המצב. כמה זמן להערכתך אפשר להקדיש לבדיקות ונסיונות טרם יהיה מאוחר מדי? שוב, אני מודה לך מאד.

27/01/2002 | 18:39 | מאת: פינטו

תודה על ההתייחסות. כעת אני עומד בפני הצורך לקבל החלטה על הטיפול המתאים. לפני 5.5 חודשים עברתי כריתה של הכליה עקב גילוי סרטן. לפני הניתוח עברתי גם .T.C בטן וגם מיפוי עצמות ולא נתגלה דבר (למעט ענין הסרטן בכליה). מאחר ויש להניח כי הסרטן בערמונית כבר היה קיים באותו זמן, האם יתכן שמאחר ונשלחתי לבדיקות הנ"ל עקב הסרטן בכליה, פשוט לא שמו לב לערמונית או (וכך אני מקוה) שאין גרורות מסרטן הערמונית? אני מקוה למצוא חלק מן התשובות בפגישת העמותה ביום ד' הקרוב אך חשוב לי לדעת מוקדם ככל האפשר אם אופצית הניתוח היא הסבירה ביותר, אם אכן אין גרורות. תזכורת: אני בן 53, בריא לחלוטין (חוץ מהצרה הנוכחית) והחלמתי בקלות ובמהירות רבה מן הניתוח הקודם. האם אני יכול להגיע לפגישת העמותה ללא תיאום או רישום ?

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת