סרטן הערמונית ?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

16/12/2001 | 17:14 | מאת: אבישי א.

שלום רב, עברתי לאחרונה כריתת כליה עקב גילוי סרטן בה. בבדיקות כלליות מוקדמות נתגלה PSA ברמה של 8.5. לאחר הכריתה ירד ל- 4.5 ולאחרונה עלה שוב ל7.5. האורולוג הביע את דעתו שנראה כי מדובר בדלקת אך מאחר והתוצאה שוב אינה טובה (גם לאחר נטילת אנטיביוטיקה) הוא רוצה לבצע ביופסיה של הערמונית. האם יש קשר בין נושא הכליה לבין הערמונית ? האם כריתת הערמונית משמעה אי-יכולת לקיים יחסי מין תקינים ?

17/12/2001 | 07:24 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

קודם כל כדאי לך לעבור את כל הבירורים. PSA גבוה אינו מעיד בהכרח על סרטן הערמונית. (אם תדפדף בתשובות כאן תמצא הרבה הערות בנידון). גם עם נתגלתה ממאירות בערמונית לא תמיד הפעולה המומלצת היא כריתה. נכון שבאחוז מסוים של כריתת הערמונית יש פגיעה בזיקפה, אבל כמו שציינתי פעמים רבות, אפשר לקיים יחסי מין נהדרים גם בלי זיקפה. הגבר יכול להגיע לאורגזמה מלאה בלי זקפה, ורוב הנשים בין כה וכה לא מגיעות לאורגזמה מהחדירה דוקא. אינני רוצה להכנס לפרטים, אבל אם יתגלה סרטן בערמונית שלך, מומלץ שתגיע לקבוצת התמיכה 1 מ 11 שפרטים אודותיה תמצא בדף הזה. שם תפגוש גברים שעברו את זה ותשמע מבעלי נסיון.

20/12/2001 | 19:49 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני רק הערה קטנה : לקבוצה קוראים " קבוצת התמיכה לחולי סרטן הערמונית". עמותת " 1 מתוך 11 " היינו הגוף התומך בקבוצה וגם בפעילויות נוספות . אני מקווה שעם הזמן כאשר יהיו לנו יותר משאבים כספיים נרחיב עוד יותר את הפעילויות של העמותה מעבר לפעילות שכמובן תמשך בקבוצה. ביי ד"ר אריאלי

20/12/2001 | 00:26 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאבישי שלום אין קשר בין הכליה לערמונית. אם אין ירידה ב- PSA לדעתי יש לבצע ביופסיה של הערמונית. כרגע זה הכי דחוף. לכל יתר השאלות יש זמן אח"כ ד"ר אריאלי

22/12/2001 | 10:39 | מאת: אבישי

לדר' אריאלי ולדני שלום, ראשית ברצוני להודות לכם על תגובתכם לשאלתי. אולי זה מעט משני אבל מעודד מאד לדעת שיש מי שמתעניין ועוזר מחוץ למערכת הרגילה שגם בה נתקלתי ביחס מאד אוהד. שאלתי היא: האם הביופסיה היא מדוייקת עד כדי שלילה (או חיוב) של הימצאות תאים ממאירים בערמונית? נערכה לי בדיקת אולטרה סאונד טרנסרקטלי (אם אינני טועה במינוח) ובה נמצא כי יש רק שינוי קטן בערמונית. במקביל נעשתה ביופסיה אך עדיין אין תשובה. הסיפור שלי התחיל בזה שערב אחד, ללא כל סימנים מוקדמים, סבלתי משך מספר שעות מעצירה מוחלטת של שתן. החדר המיון נעשתה בדיקה ידנית ללא כל ממצא והופניתי לבדיקות נוספות, כענין שבשיגרה. בבדיקת אולטרהסאונד של הבטן נתגלה סרטן בכליה (אני מניח שזה פשוט מזל...) והכליה נכרתה. אני מבין שאין כל קשר בין הכליה לערמונית ואם יתגלה סרטן בערמונית, הרי זה ביש-מזל סטטיסטי ותו לא.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת