סרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/12/2001 | 12:45 | מאת: בר-נתן

כיצד ניתן לאבחן באופן עצמי סימנים יחודיים לתופעת סרטן הערמונית תודה בר- נתן

09/12/2001 | 17:34 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

בהחלט אי אפשר. קודם כל אתה לא יכול לבצע לעצמך אולטרסאונד רקטלי וביאופסיה (נטילת דגימה מהערמונית דרך פי הטבעת) ובדיקתה בדיקה היסטולוגית. והרי זו הבדיקה היחידה המאששת המצאות סרטן או העדרו. סרטן הערמונית - בשלבים לפני שמאוחר מדי - דומה בכל להגדלה שפירה של הערמונית שסובלים ממנו אחוז גדול מאד (אולי חצי) מאוכלסית הגברים - דהיינו הפרעות במתן שתן. אם יש לך הפרעה במתן שתן (קשי בהתרוקנות ותכיפות השתנה) עליך לפנות לאורולוג. כדאי לפני שאתה קובע תור עם אורולוג לבקש מרופא המשפחה להפנות אותך לבדיקת PSA (בדיקת דם העוזרת בדיאגנוזה של בעיות הערמונית) על מנת שתבוא לאורולוג כשתוצאות הבדיקה בידך. האורולוג יחליט - על סמך בדיקה מקומית - אם מוצדק לבצע בדיקות נוספות או שאפשר לשלול סרטן הערמונית מידית.

16/12/2001 | 00:41 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לבר נתן שלום ראה תשובתו של דני. לצערי הרב לא תמיד ישנם סימנים מקדימים למחלה . אם יש הפרעות כלשהן ודאי שצריך להבדק, אבל כל גבר מעל גיל 50 חייב לעבור בדיקת דם ל- PSA לפחות פעם בשנה . לפנ מספר ימים אבחנתי את המחלה אצל גבר בן 45. זה נדיר ביותר, אבל יש להיות זהירים ביותר. גם PSA תקין אינו שולל סרטן הערמונית -יש להתעקש גם על בדיקה רקטלית במקביל. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת