ערכים שונים של psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

14/11/2001 | 13:53 | מאת: זהבה

לבעלי ערמונית מוגדלת. בבדיקות לפני שנה הערך של psa היה 1.6 השנה בבדיקת אולטרסאונד של דרכי השתן לא היה שינוי משעותי בגודל הערמונית, לעומת זאת הpsa היה 39.4 שהוא ערך גבוה מאוד.בבדיקה חוזרת לאחר חודש psa היה 3.6 . האורולוג הפנה לבדיקת אולטרסאונד רקטלי+ביובסיות. הבנתי שהבדיקה לא קלה. הוא גם חולה לב(איסקמיה ואנגינה פקטוריס). כמו כן יש לו ציסטה של 8.5 ס"מ באחד הכליות. אין לו בעיות בהטלת שתן. האם, לדעתך, עליו לבצע את הבדיקה והאם יש איזה שהוא סיכון בבדיקה זאת. אודה מאוד על תשובתך.

14/11/2001 | 17:15 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שדר' אריאלי יענה, הייתי מציע לבקש חזרה נוספת על בדיקת PSA . אני בעצמי עברתי את נושא ערמונית ונוכחתי שהיו קפיצות בתוצאות PSA ביחוד אחרי (במחילה) פעילות מינית. אני מקוה שדר' אריאלי יאמר לנו אם זו אשליה שלי. בכל אופן הקפיצה נראית גדולה מדי. המלצה אם לבצע ביאופסיה בתנאים שציינת אשאיר כמובן לרופא, אבל אם תצייני את גיל בעלך זה עשוי להועיל.

15/11/2001 | 08:27 | מאת: זהבה

תודה לדני שהוא לא רופא. בעלי בן 61 . בדיקת psa עם הערך 39.4 נעשתה כאשר היתה הפרעה במתן השתן, אשר בינתיים עברה. (בבדיקות שתן לא נמצאה דלקת). יתכן שזאת הסיבה לערכו הגבוה מאוד של הpsa? מכיון ויש לו תור לבדיקה + ביופסיות, הייתי מבקשת לשמוע את דעתו של הרופא על כך. במיוחד הייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהוא סיכון בבדיקה? בתודה, זהבה.

15/11/2001 | 19:18 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לדני בכל שאלה כדאי לדעת מה גיל השואל, לגבי היתר כאשר שתי תשובות לא נראות מתאימות עד כדי כך רצוי בדיקה נוספת. ד"ר אריאלי

15/11/2001 | 19:16 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לזהבה שלום הייתי חוזר שוב על הבדיקה בעוד כמה זמן . יתכן שאחת משתי הבדיקות האחרונות מוטעית. במידה וPSA ישאר נמוך אפשר להמתין.אם יהיה גבוה אולי כדאי להתייעץ עם קרדיולוג אם מצבו הלבבי מאפשר בדיקה כזו. לחץ באזור פי הטבעת עלול להחמיר בעיה לבבית קשה ע"כ עדיף לשאול קרדיולוג. לילה טוב ד"ר אריאלי

18/11/2001 | 10:09 | מאת: זהבה

מכיון והבדיקה צריכה להתבצע ביום ה' השבוע ובעלי צריך להתחיל לקחת אנטיביוטיקה כבר מחר, הייתי רוצה להבהיר שהמצב הקרדיולוגי שלו יציב. הוא לא עבר התקף לב. היתה חסימה באחד העורקים לפני כ5 שנים שנפתחה ע"י בלון. מאז הוא מטופל בתרופות להרחבה ולדילול דם ובתרופות ללחץ דם גבוה. רופא משפחה חושב שכדאי לעשות את הבדיקה כדי להיות בצד הבטוח של הענין. אשמח לשמוע את דעתך בכל זאת. לא היינו מודעים שהבדיקה יכולה להיות קשורה לבעיה בלב. בתודה. זהבה.

19/11/2001 | 13:15 | מאת: שמואל צנג

הייתי רוצה לדעת איזה ערך PSA נחשב לתקין. אודה לתשובה מהירה..

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת