ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

13/11/2001 | 22:09 | מאת: יקי

שלום רב , מאיזה מימדים הערמונית נחשבת למוגדלת ? האם הקביעה מתבצעת בבדיקת אולטרה - סאונד ? לתשובתך אמתין . בברכה יקי

14/11/2001 | 12:09 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שדר' אריאלי יענה, ממישהו שהיה בקטע הזה. הבדיקה הראשונה היא של בדיקת מישוש של האורולוג. זה לא קובע את הגודל אלא רק את העובדה אם בכלל יש להמשיך לבדוק. אם כן יש אולטרסאונד. התוצאות של בדיקת האולטרסאונד (גודל אבל לא רק) צריך לבחון יחד אם שאר הפרמטרים, הפרעות בהשתנה, PSA (בדיקת דם שמראה על בעיות בערמונית) וכו'.

15/11/2001 | 19:25 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליקי גודל הערמונית תלויה בגיל. אם תהיה יותר ספציפי אוכל לענות לך. כעקרון הגודל נקבע לפי בדיקה רקטלית או בהתאם ל- US ( כעקרון צריך לתת 3 ממדים והנפח הנמדד בסמ"ק). ד"ר אריאלי

16/11/2001 | 08:07 | מאת: יקי

שלום רב , על מנת להיות יותר ספציפי הנתונים כדלהלן : גילי 63 שנים . בבדיקת אולטרה סאונד נמצא : שלפוחית השתן עם קיבולת רגילה , דפנותיה חלקים . ערמונית : 4.67X6.00X4.9 ס"מ מוגדלת עם לחץ על דפנותיה . PSA -5.4 שארית שתן : הודגמה התרוקנות שלמה . בנוסף לשאלתי לגבי הממצאים כנ"ל , וגודל הערמונית , הכיצד יתכן שבממצאים : " התרוקנות שלמה " , ואילו מיד לאחר הבדיקה , הטלתי שתן ? אודה על מענה . בברכה יקי .

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת