1. שיטת T.U.R.P - אידוי וכריתת הערמונית.
דיון מתוך פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת
ד"ר אריאלי שלום אודה מאוד אם תוכל לומר לי מה הניסיון שנצבר עד כה בשיטת האידוי וכריתת הערמונית הידועה בלשון המקצועית: T.U.R.P. מה הסיכויים/מידת ההצלחה של טיפול שכזה? מהן הסיכונים בטיפול שכזה? מתוך שיחה שהיתה לנו עם רופא המתמחה בתחום הזה, התרשמנו כי זה בעצם ניתוח לכל דבר, הואיל ומוחדרים לאזור הפרוסטטה מצלמה זעירה, כדור אידוי וסכין חשמלית. יוצא, אפוא, כי השיטה שנוטים לייחס לה, שיטה עוקפת ניתוח או קרן לייזר, אינה אלא שיטה בעלת עטיפה יותר יפה מהמילה ניתוח. שמא אני טועה? כמו כן אשמח לקבל חוו"ד על שיטת חימום היפר טרמיה. בתמצית הדברים: לאבי יש ערמונית גדולה מאוד. ולאחר אולטראסאונד ובדיקת אורודינמיקה, התברר כי יש צורך בניתוח על מנת להסיר את הפרוסטטה. במצבו כיום של אבי, יש לו תכיפות גבוהה לשתן במהלך היום, ואי שליטה בלילה, דבר הגורם לו להרטבה מס' פעמים בלילה, ולאחרונה הוא החל להיעזר בטיטולים ומכנסים מיוחדיות.
הבהרה קטנה. TURP הינה שיטת סכין חשמלית. TUEVP/TUVP הינה שיטת אידוי. מצ"ב רשימת מאמרים לעיונך המצביעים על קיומה של השיטה בעולם מספר שנים. Urology. 2003 Jun;61(6):1166-71. - מחקר המסכם 5 שנות מעקב אחר מטופלים שעברו את השיטות השונות. התפרסם בעיתון מקצועי בארה"ב. Eur Urol. 1999 Feb;35(2):166-72.- מחקר שנכתב על ידי דר' קפלן אורולוג מומחה מאוניברסיטת קולומביה בארה"ב שהוא מחלוצי שיטת האידוי בעולם.התפרסם בעיתון מקצועי באירופה. מחקר נוסף על השיטות - J Urol. 1998 Feb;159(2):454-8.בהצלחה.
לחיים שלום תודה רבה על המידע. תמשיך לעזור לנו. ד"ר אריאלי
ליעקוב שלום יש שתי גישות ניתוחיות : אם הערמונית מאד גדולה מעדיפים ניתוח פתוח שנעשה ע"י חתך בבטן התחתונה , פתיחת כיס השתן וכריתת הערמונית. אם הערמונית קטנה וחוסמת יש 2 שיטות אנדוסקופיות מקובלות : TUR-P וניתוח לייזר. ב-2 השיטות לא פותחים את הבטן והניתוח נעשה דרך השופכה. לכן זה כרוך בפחות סבל לחולה ופחות ימי אשפוז. לא כל מקרה מתאים לשיטה זו. האידוי זאת שיטה אנדוסקופית , לא פתוחה, אבל עדיין שיטה ניתוחית . ניתן לטפל בשיטה זו גם בערמוית יחסית גדולה שאינה מתאימה ל-2 השיטות האנדוסקופיות האחרות.לצערנו יש רק מומחה אחד בארץ ששולט מצויין על טכניקה ניתוחית זו. הטיפול בטרמו-טרפיה -חימום ,מיועד למי שאינו יכול לעבור את הניתוחים הנ"ל עקב סיבות בריאותיות כמו מחלת לב וכו' , או אינו מעוניין לעבור אותם.בידים מיומנות זה עוזר לפעמים, אבל לא בכל המקרים ולפעמים לזמן מוגבל. ד"ר אריאלי
ד"ר אריאלי. תודה על תשובתך.
לכל השואלים על שיטה זו! עברתי טיפול בשיטה זו ע"י הרופא המומחה היחידי בארץ לשיטה זו. מעבר להיותו אישיות מיוחדת במינה הביצוע מעולה,ואני ממליץ לכל אחד המתאים לביצוע בשיטה זו לעשות את זהבהקדם ולהיפטר מכל הצרות הנובעות מאותה בלוטה ארורה הגורמת לנו צרות צרורות בשלב כזה או אחר של חיינו. תתעלמו מכל אותם רופאים מומחים המקנאים בהצלחתו המוחכת של הרופא המדהים.
מי המומחה לשיטה והאם יש סכנות כפי שקראתי גם טעויות
מצטרפת להמלצה על שיטת האידוי. בעלי שסבל קשות מערמונית מוגדלת,חשש מאוד מהניתוח ותופעות הלואי המחייבות קטטר של כשבוע ימים. למזלנו,הגענו לרופא המומחה בתחומו,אשר בדק את בעלי ומצא שהוא מתאים לשיטה. צפינו יחדיו בסרט המתעד את הפעולה לאידוי הערמונית. הפעולה נעשית בהרדמה מקומית(אפידורל). לאחר הניתוח,שעבר מצויין,לאחר 24 שעות כבר היה ללא קטטר ובבית למנוחה עם שתיה מרובה של מים לשטיפת מערכת השתן. כיום,חודש וחצי אחרי(וכבר בתחילה למעשה),סוף סוף יש מתן שתן רגיל,חופשי. בלילות כבר לא צריך לקום בכל שעה שעתיים למתן שתן. פסק סדר תרופות(וואו,זה הקטע המיוחד בדבר)והחיים השתנו לחלוטין. לכל מי שיש ספקות בליבו,חששות,צריך לבדוק אופציה זו שמשנה לגמרי את איכות החיים. מאחלת הצלחה לכל הפונים לאופציה זו לשינוי משמעותי בחיים. והמבין יבין.
בוקר טוב אני עברתי במדיקל סנטר הרצליה ניתוח בשיטה TURPהיום יש לי זרימה טובה אבל למה הזרע בזמן מגע לא יוצה ומה אפשר לעשות בנידון. אבל למרות שאני אמור לבוא לביקור בעוד חודש וחצי.