CT בטן וחזה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/09/2001 | 13:30 | מאת: יאיר

שלום ד"ר בהמשך להתכתבויותינו הקודמות. אבא בן 66 PSA בבדיקה שגרתית 11.8 בביופסיה אובחן אדנוקרצינומה 8 בערמונית. צילום חזה הראה ממצאים לא ברורים ולכן נשלחנו ל-CT חזה בנוסף ל-CT בטן ואגן. המיפוי יהיה רק בשבוע הבא. להלן תוצאות: חזה- הבדיקה בוצעה תוך כדי הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי. שינויים פיברוטים קלים בשתי פסגות הריאות. התעבויות פלאורליות בצורת גבשושית בצפיפות רקמה רכה בצמוד לדופן החזה השמאלי העליון מלפנים. איוורור יתר בשתי הריאות. פס צלקתי בבסיס הריאה השמאלי מאחור. אין לימפאדנופתיה הילרית או מדיאסטינלית. בטן ואגן- הכבד אינו מוגדל, מרקמו תקין, להוציא מוקד נמוך צפיפות בקוטר 6 מ"מ באזור כיפת הכבד וכן עוד מספר מוקדים מזעריים נמוכי צפיפות, כנראה שמדובר בציסטות. דרכי המרה התוך או חוץ כבדיות אינן מורחבות. כיס המרה בגודל תקין, ללא אבנים סידניות בתוכו. הטחול תקין. הלבלב תקין. שתי בלוטות האדרנל תקינות. שתי הכליות תקינות. הערמונית מוגדלת במידה קלה גבולה החיצוני חלק. אין בלוטות מוגדלות פרה-אאורטליות. באגן נצפתה שלפוחית שתן תקינה. אין הגדלה של בלוטות הלימפה מהקבוצות האיליאקליות או המפשעתיות. אודה להתיחסותך. בתודה מראש. יאיר [

08/09/2001 | 23:38 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליאיר שלום הייתי מציע להפנות את אביך למרפאת ריאות לבירור הממצא בריאות. קרוב לודאי שאין המדובר בהתפשטות גרורתית ,אבל כדאי מאד שרופא פולמונולוג (מומחה בראות) יראה את הצילומים. רצוי להשלים את הבדיקה של הציסטות בכבד ע"י US של הכבד. כמובן לא לוותר על מיפוי עצמות. במידה ויתברר שאין פיזור גרורתי אפשר לשקול ניתוח כריתה רדיקלית של הערמונית, טיפול במחטים רדיואקטיביים (בראכיטרפיה) או טיפול משולב של הורמונים והקרנות. לכל אופציה יש צדדים חיוביים ושליליים. לפני ההחלטה רצוי להשלים את הבירור. לילה טוב ושבוע טוב ד"ר אריאלי

08/09/2001 | 23:42 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליאיר אני רק רוצה לציין שרוב האורולוגים לא מתלהבים לנתח כאשר הGLESSON היינו כל כך גבוה (8 )- ההצלחה הניתוחית עם דרגת ממאירות גבוהה אינה כה טובה. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת