תדירות השתנה תקינה

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

05/04/2001 | 11:03 | מאת: רן

לד"ר אריאלי שלום, שמתי לב שכשמדברים על סימפטומים של "פרוסטטה" מוזכר כאחד הסימפטומים העיקריים הטלת שתן בתכיפות גבוהה וקימה בלילה. מאיזה תדירות נחשבת השתנה במשך היום כ"תכופה"? - אני מדבר עבור גבר בן 40 שלא שותה אלכוהול וכמות השתיה היומית שלו רגילה. האם תקין להתעורר באופן קבוע בסביבות 5-6 בבוקר לצורך השתנה? חג שמח רן

05/04/2001 | 23:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לרן שלום רב התסמינים הקשורים בחסימה פרוסטטית הם: זרם חלש, תכיפות (מתן שתן לעתים קרובות) לרוב פחות מכל שעה, דחיפות(לחץ מאד חזק להתרוקן),לפעמים צריבה, הרגשת חסר התרוקנות טובה (שארית שתן), נוקטוריה (השתנה לילית), לרב מספר פעמים במהלך הלילה. אנשים רבים מתעוררים מוקדם בבקר כדי להתרוקן. לא הייתי קורא לכך בעיה רפואית. במקרים חמורים יותר יכולים להופיע כאבים במתניים, דלקות חוזרות בדרכי השתן (עם תרביות חיוביות) ואפילו חום גבוה. ישנם מקרים בהם חלה אצירת או עצירת שתן בהם נזקקים להחדרת צנתר(קטטר). את כל מה שלמדתי במשך 20 שנה סיפרתי לך כעת בשניה אחת..... אני מאד שמח על שאלות עינייניות. תודה חג שמח ד"ר אריאלי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת