בלוטת הערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

16/07/2001 | 20:38 | מאת: יעקב

שלום בבדיקת אולטא סאונד שעברתי לאחרונה , נימצא כי "בלוטת הערמונית גדולה באופן ניכר במימדים של 6X5 ס"מ". תוצאת בדיקת ה-PSA נמצאה תקינה. על הפרק בדיקה רקטלית. עד אשר יחזור רופאי המטפל מחו"ל ברצוני לשאול מספר שאלות. 1. מהם המימדים הנורמליים של בלוטה זו עבור גבר בן 49 ?. 2. מהן הסיבות לגדילתה (לבד מן גדילתה עם הגיל) . 3.האם ניתן להקטינה באופן מוכח באמצעות צמחי מרפא כגון, דקל ננסי בשילוב אבץ 50 מ"ג. 4.האם ניתן להשתמש במתכון דלעיל בהתחשב בעובדה שכיום אני מטופל בתרופות להורדת לחץ דם מסוג: VASOPRIL 10 mg , PENEDIL 10 mg . 5. האם קיים קשר בין יתר לחץ דם לבין בלוטת ערמונית מוגדלת. לתשובותיך אודה יעקב

24/07/2001 | 17:52 | מאת: דני

הרופא המלוה את הפורום אינו זמין כעת. אומר לך שסבלתי לפני חמש שש שנים מתופעה דומה רק בלי לחץ דם. התרופות שהזכרת עשויות להקל על התופעות של קושי במתן שתן אבל לא מרפאות את התופעה. מה שקורה בדרך כלל שמבצעים מספר פעמים אולטרסאונד רקטלי (דרך פי הטבעת) ובאותה הזדמנות נוטלים דגימות לביופסיה. אם הדגימות מראות תוצאה חיובית לממאירות יש מספר דרכי פעולה שהאורולוג המומחה בודאי יפרט לפניך. דע לך שאחד מאחד עשר גברים נתקפים על ידי סרטן הערמונית. אם הרופאים יחליטו שההגדלה אינה ממאירה - שזו התוצאה השכיחה יותר - אולי יציעו לך ניתוח לא רדיקלי שמרחיק בצורה זו או אחרת את התוכן של הערמונית אבל אינו פוגע בתפקודים אחרים בדרך כלל. הרופא המלוה את הפורום בדרך כלל - דר. אריאלי - מתלהב מ"תוסף מזון" טבעי אחד בשם PROSAFE שלדבריו מקטינ את הסכנה של ממאירות. תשאל את הרופא שלך (לאו דוקא האורולוג אלא זה שמטפל בך בנושא לחץ הדם) אם יש איזו אידיקציה נגד התוסף הזה. תבקש מבית מרקחת או בית טבע מידע שתביא לרופא שמא אינו מכיר את הנושא. מאחל לך בריאות שלמה

28/07/2001 | 23:57 | מאת: יעקב

תודה על המידע

29/07/2001 | 18:18 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

ליעקוב שלום אין קשר בין יל"ד והגדלת הערמונית. התכשיר שאתה כותב עליו יכול לעזור אולי כהקלה על תסמיני הגדלת הערמונית, אבל אין הוכחות שזה מקטין את הגודל שלה . בגילך הערמונית צריכה להיות בערך 4X 4 ס"מ. הקטנה של הערמונית אפשר להשיג ע"י תרופה הנקראת פרוקיור או ע"י תוסף מזון הנקרא פרוסייף. מכל מקום הגדלה שפירה של הערמונית איננה מחלה- זה קשור בהחלט לגיל. אם יש תופעות חסימתיות זה יכול להפוך לבעיה . יש מטופלים רבים שנעזרים ע"י אלפא בלוקרס להקלת התסמינים. תרגיש טוב ד"ר אריאלי

04/08/2001 | 21:09 | מאת: יעקב

לד"ר אריאלי שלום חן חן על המידע - בהחלט עזר והקל שבוע טוב יעקב

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת