אז מה בכל זאת ההסבר לשינוי?

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

25/06/2001 | 18:55 | מאת: אביב

אני בן 38, בריא בד"כ ומנהל אורח חיים תקין. מזה כחצי שנה אני שם לב לשינוי שעיקרו עלייה בתכיפות מתן שתן (כולל התעוררות בלילות לשם כך) וכמות "משקעים" קטנה יחסית בכל הטלת שתן. קורה גם שאני בטוח שיש המון להטיל ובפועל זה לא כך. אין צריבה, כאב, דם וכו'. הדבר גם לא ממש מפריע לתפקוד. אבל השינוי הוא שינוי... נבדקתי אצל אורולוג שבעיקר גרם לי להרגיש היפוכונדר (ואני לא!). לטענתו "הכל טוב". בבדיקה רקטלית הוא טוען שהערמונית בגדול סביר. אין שום היסטוריה במשפחה (גם לא היסטריה..) - רק סקרנות. אז מה בכל זאת ההסבר לשינוי? בתודה מראש - אביב

26/06/2001 | 13:22 | מאת: גיל

אביב שלום, אני פחות או יותר בן גילך, וגם עובר מה שאתה מתאר ,אצלי זה התחיל לפני קצת יותר משנה תכיפות במתן שתן עם כמויות יותר קטנות ,ללא כאבים,דם וכו' פניתי עד היום כבר לשני אורולוגים שאחרי שכל הבדיקות יצאו תקינות נתנו לי להרגיש שאני סתם היפוכונדר שמבזבז את זמנם ובכלל כל התופעות מתאימות לזקנים ולא לבחור צעיר כמוני. כך שעד היום לא קיבלתי הסבר לתופעה... יש לציין שאצלי המצב יציב יחסית ,אני משתין בממוצע בין 5 ל-8 פעמים ביום ופעם בלילה. מה התדירות אצלך?

26/06/2001 | 13:59 | מאת: אביב

גיל, טוב תמיד לדעת שאתה לא לבד... אצלי, כמו שתארתי, זה דומה "כשתי טיפות שתן" למה שאתה מתאר... בימים הכמות היא כ - 8 פעמים ליום (האמת שלא ממש סופר...) אך בוודאות נעלמו להן אותן השתנות ארוכות עם כמויות שתן לא נגמרות.... בלילה אני קם פעם אחת (מתעורר מזה), אם כי קורה גם שאני עובר לילה ללא התעוררות. בעבר ישנתי טוב ורצוף ללא בעיה. נמתין לתשובה אינטלגנטית כאן.... , אני מניח.. רק בריאות.

17/08/2001 | 00:33 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לגיל שלום ראה תשובתי הקודמת ד"ר אריאלי

17/08/2001 | 00:31 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאביב שלום היה כדאי לשקול גם בירור אורודינמי שנותן את פעילות שלפוחית השתן. לפעמים ובמיוחד בגילך- הבעיה לא בערמונית אלא מעליה. לילה טוב ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת