שינוי ברמת PSA

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

09/05/2001 | 22:29 | מאת: סמי

לד"ר אריאלי שלום רב לפני כחמש שנים עברתי ניתוח להסרת הערמונית עקב סרטן.לאחר הניתוח היתה רמת הPSA 0.1 הרמה עלתה בהדרגה וכיום היא 1.0 כיצד עלי להתיחס לנתונים אלה. תודה .סמי.

12/05/2001 | 12:32 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לסמי שלום רב אני רוצה שוב להזכיר לכל האנשים שעברו כריתת הערמונית, שהניתוח אינו מונע לא גדילה מחדש של הערמונית ולא התפתחות סרטן הערמונית. עליך להבדק ע"י רופא אורולוג. צריך לעשות אולטרה סאונד ,בדיקה רקטלית והאורולוג יחליט אם יש צורך באולטרה סאונד טרנס-רקטלי+ ביופסיה של הערמונית. העליה היא מינימלית אבל דורשת התייחסות. אין צורך להכנס ללחץ ,אבל אל תזניח- לך להבדק ותמשיך כל הזמן במעקב. מאחל לך כל טוב ד"ר אריאלי

12/05/2001 | 21:09 | מאת: סמי

לד"ר אריאלי שלום רב. תודה על תשובתך. סמי.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת