דקפפטיל

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

21/03/2016 | 07:45 | מאת: שירי

שלום. אובחנתי עם לימפומה מסוג הודגקין. במקביל לטיפוליי כימותרפיה, הומלץ לי לקחת זריקה דקפפטיל פעם בחודש בכדי לעצןר ביוץ ולהגן על השחלות. הוזרקה לי זריקה ראשונה לפני כשבוע וחצי, וכעת נראה שקיבלתי מחזור. האם הדבר לגיטימי? בנוסף, האם הזרעקה משמדת כאמצעי מניעה לכל דבר או שמומלץ לשלב אם אמצעי מניעה נוסף? תודה!

זה נורמלי ולרב קורה שלאחר זריקה ראשונה יש דימום כוסת הזריקה היא אמצעי מניעה מצוין אבל בכל זאת יש מקום לשקול תוספת גלולות או הורמונים דומים בכדי למנוע תופעות לוואי של חסר הורמונלי כמו בגיל המעבר

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית