פאפ לא תקין ascus דחוף

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/02/2016 | 14:22 | מאת: אני

שלום רב, בת 38 עברתי קוניזציה עקב הימצאות של נגעים cin 2-3 לפני חמש שנים. כעת עשיתי פאפ במסגרת מעקב שגרתי וחזר לא תקין, עם ההגדרה: ascus שתי שאלות: מה הסיכוי שהוירוס חזר? מה הסיכוי שזה כבר יתגלה כסרטן? ועוד שאלה: אני באמצע טיפולי הפריות, האם הממצא הזה מפריע? אני בחרדות של ממש. תודה

תשובת ה PAP אינה אומרת כלל שהוירוס חזר או שיש שינויים משמעותיים, הסיכון לסרטן קלוש ביותר התשובה רק אומרת שהפתולוג שפיענח את ה PAP לא ברור אם הוא תקין שאו אולי יש שינויים ולכן מומלץ המשך ברור או על ידי קולפוסקופיה או בדיקת PCR לנוכחות וירוס הפפילומה רב הסיכויים שלא תהיה כל בעיה בהמשך טיפולי הפוריות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית