לאחר לפרוסקופיה גניקולוגית

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

23/05/2009 | 10:08 | מאת: רעותוש

שלום רב אני כאמור לאחר ניתוח ורציתי לדעת מה פירוש האבחנות LAPAROSCOPIC LYSIS OF ADHESIONS LAPAROSCOPIC ABLATION OF ENDOMETRIOSIS LESIONS PELVPERIT ENDOMETRIOSIS ממצאים :לולאת סיגמה דבוקה לאגן משמאל בעמדה גבוהה שחלה שמאלית עם ממצא המתאים לגוף צהוב שחלה ימנית דבוקה לדופן האגןעם איזור מצולק המתאים לאנדומטריוזיס הסקרואוטרינה משמאל עם פטכיות לאחר שיפשוף שאר אגן בטן ורחם במראה תקין בניתוח הופרדו הדבקויות שוחררה שחלה שמאלית נצרבו מוקדי אנדומטריוזיס שיטחיים נפתחה שחלה שמאלית באיזור הגוף הצהוב נלקחה ביופסיה וצרבה הבסיס הציסטה להמוסטזיס בתום הניתוח אגן תקין עם איזורים צרובים של אנדומטריוזיס שטחיי סליחה על האורך אבקש הסבר במילים פשוטות מה ראו בניתוח והסבר למונחים כמו פטכיות ומה פירוש נצרבה בסיס הציסטה להמוסטזיס ? אשמח לפעינוח פשוט של האבחונת לצערי זה הניתוח בטן 6 שלפני כ 8 חודשיים היה ניתוח גם בטן

ראו תהליך של אנדומטריוזיס שבודאי הסבירו לך מהותו והטיפול בו נעשה על ידי צריבה שבעזרתה גם מנעו דימום (המוסזיס)בנוסף ביצעו הפרדת הדבקויות שבתדירות גבוהה מלוים אנדומטריוזיס פטכיה זה דימום קטן ושיטחי

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית