הפסקת טיפול כימותרפי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

08/05/2007 | 18:44 | מאת: אתי

שלום רב, לאחר ניתוח להסרת שחלות לאימי נמסרה הפתולוגיה הבאה: 1.cervix:chronic cervicitis with squamous metaplasia. 2. endometrium: inactive phase. endometrial polyp. 3. myometrium: foci of adenomyosis 4. fallopian tubes: paratubal cysts. 5. ovaries: bilateral well to moderately differentiated endometrioid cystadenocarcinoma, limited to the ovaries. ck positive. 6. omental fat: free of tumor בבדיקה הציטולוגית: אין עדות לתאים ממאירים. בנוסף, תשובת בדיקת ה'סי.טי פט' שלה היא: צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG, חזה: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG ב-CT נודולונים בריאה הימנית. בטן ואגן: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG, ב-CT בלוטה כ-1.5 ס"מ באיליאקה אקסטרנה מימין עם קליטה קלושה של FDG, כמו כן הסננה בפריטונאום הקדמי ופרה-קוליק מימין ומשמאל. יתר הבדיקה - תקינה. הטיפול הכימותרפי שנקבע לאימי (בית בת 65) הוא לחצי שנה - קרבופלטין + טקסול. היא עברה כבר 3 קורסים. בפגישה האחרונה עם האונקולוגית המטפלת בה היא המליצה להפסיק את הטיפול בטענה שמה שהיא קיבלה עד עכשיו מספיק ואם היו תאים סרטניים הטיפול שקיבלה 'הרג' אותם. ברצוני לדעת מה היית ממליץ? אנו מאוד פוחדות מאי החלמה או מהישנותה עקב קיצור הטיפול. אנא ענה לי מפורט ככל הניתן וצייד אותי במירב המידע. בתודה גדולה מראש ובהערכה, אתי

סרטן השחלה בדרך כלל מתגלה בשלב מתקדם ולמזלה של אימך הגידול התגלה בשלב מוקדם ומוגבל לשחלות ואז סיכויי ההחלמה טובים יותר. בדרך כלל מקובל בניתוח לבצע גם כריתת בלוטות לימפה במיוחד לאור העובדה שבבדיקת PET-CT יש חשד למעורבות כז ובתשובה הפתלוגית שמסרת אין עדות שחלק זה בוצע בניתוח. הטיפול המקובל לאחר ניתוח הוא זה שאימך מקבלת למשך 6 חודשים אלא אם יש תופעות לוואי קשות מטיפול כמוטרפי שבדרך כלל נסבל לגמרי לא רע. במידה וביצעו את כריתת כל בלוטות והם אומנם שליליות היה אומנם אפשר למרות שזה פחות מקובל לשקול קיצור הטיפול. אבל לאור הנתונים שמסרת , אם אימך עוברת את הטיפולים בצורה סבירה, הייתי שוקל להמשיך לאת הטיפול לכל 6 הקורסים המקובלים בהצלחה

17/06/2007 | 23:19 | מאת: berthy

hi you are writing that this tretment are not so bad AND she should try to do all 6 of them this is right, but this tretment are not easy at all thy are very very hard I did 6 of them AND I know any ways good luck to you

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית