תרופות שונות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

23/06/2020 | 11:47 | מאת: דליה

שלום, רציתי לברר מהו ההבדל העקרוני בין תרופות המוגדרות כתרופות אימונותרפיות, לבין תרופות שהן מעכבי פארפ, בתחום הגינקואונקולוגיה. מתי מומלץ להשתמש עם כל אחת מסוג התרופות הנ"ל. תודה לך

שתי התרופות עובדות במנגנון שונה וההחלטה איזו תרופה היא בעלת פוטנציאל לעבוד מתקבלת על פי בדיקה גנטית של החולה שבמידה והיא נשאית BRCA אז מתן מעכבי פארפ ובדיקה גנטית ופתולוגית מיוחדת של החולה ושל הגידול עצמו לבדוק האם טיפול אימונוטרפי יכול לעבוד

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית