שאלה בענייני.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

13/05/2020 | 16:00 | מאת: נעמי

שלום, לפני כ - 11 חודשים עברתי ניתוח להוצאת השחלות וכל אברי הרבייה הנשיים. רציתי לברר אם הטיפול שאני עומדת לקבל עכשיו - הוא הטיפול המיטבי: בסוף חודש נובמבר סיימתי טיפול של 18 טיפולים שבועיים של טקסול + קרבופלטין,(קו ראשון), ובמקביל קבלתי גם אווסטין אחת לשלושה שבועות. עד לפני כחודש וחצי, כשהמשכתי לקבל אווסטין הסמן ירד, אבל אז החלה עלייה בסמן, וכן הרגשתי כאבים. (עברתי 10 טיפולים של אווסטין). לפני כעשרה ימים, עברתי בדיקת פט סיטי, לי אישית עדיין אין את התוצאות, אבל הבנתי שיש חזרה, ושעלי להתחיל כעת טיפול בגמזר + קרבופלטין. השאלה שלי: הבנתי מקריאה שאם המחלה חוזרת תוך פחות מחצי שנה מאז הטיפול הכימותרפי בקו הראשון, אז הטיפול הוא לא קרבופלטין ולא טקסול, כי המחלה נחשבת לעמידה לפלטינום. האם הטיפול שרוצים לתת לי הוא הטיפול המיטבי במחלתי ? ושאלה נוספת: האם בשלב הזה רצוי שאעבור בדיקת פאונדשיון, ואם כן, האם עושים אותה מהרקמות שנשמרו מאז הניתוח, או שהן צריכות להיות רקמות חדשות? תודה על כל אינפורמציה.

כפי שכתבת כאשר המחלה חוזרת בטווח שחזרה אצלך בוחרים טיפול אחר מתוך מספר אפשרויות שאין הוכחה שאחת יעילה יותר מאחרת ובהחלט השילוב של פלטינום + גמזר נחשב כאחת החלופות היעילות והמומלצות במקביל אומנם ניתן לשלוח רקמה לבדיקת פאונדשיין מהרקמות שהוסרו בניתוח לפני שנה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית