הפרפלזיה עם אטיפיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/10/2019 | 09:59 | מאת: שלי

שלום אני בת 49 עם רחם שרירני ללא כאבים או דמם מלבד נפיחות. היה לי דימום קל הכתמה פעם שניה בחודש לפני כשלושה חודשי ממצאי הפיפל הם ME19 32456 endometrium PIPELLE BIOPSY: COMPLEX HYPERPLASIA FOCALLY WITH ATYPIA and in PART WITH polypoid features . Additional fragments show Proliferative endometrium הרופאים ממליצים על כריתת רחם שאלותי האם האטיפיה יכולה להעלם כי מאז הבדיקה עברו כשלושה חודשים, עם 2 מחזורים עם מעט דמם פעם בחודש. ובחודש השלישי היה מחזור עם דימום מלא כמו בדר"כ, כלומר כנראה התנקתה הרירית. האם יש בדיקה נוספת שאפשר לבצע. האם המצב מאפשר קבלת טיפול אחר לפני החלטה על כריתה או שחייבים לכרות. במידה וכורתים האם חייבים לכרות שחלות, אימי חלתה בסרטן שד כמה פעמים ולפי בדיקה מלפני מעל עשור אינה נשאית BRCA או שנדרש יעוץ גנטי נוסף תודה מראש

הטיפול המומלץ הוא כריתת רחם ואין צורך בבדיקות אחרות בטרם ניתוח במקרים חריגים בנשים צעירות ללא ילדים אפשר לטפל הורמונלית, אבל בגילך עדיף ניתוח ניתן לשקול שימור שחלות לאחר דיון עם המטפלים על יתרונות וחסרונות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית