הריון לאחר השלמת מח עצם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

16/09/2019 | 08:52 | מאת: מיכל

היי. שמי מיכל ואני בת 34. לפניי 5 שנים חליתי בסרטן הלימפומה נון אוצ'קין וכיום אני 3 שנים לאחר השתלת מח עצם. מפאת חוסר בזמן לא הקפאתי ביציות או שמירה של שחלה. כיום אינני מקבלת ווסת מזה 3 שנים ( מרגע ההשתלה). שאלתי: האם ישנו תהליך או טיפול שדרכו ניתן לקיים הריון? מה הסיכוי לכך?

לרב הטיפולים פוגעים בצורה בלתי הפיכה בשחלות לכן מומלץ שימור פיריון לפני הטיפולים ובמידה ולא נעשה אז קיימת אפשרות של תרומת ביצית הפריתה על ידי זרע של בן זוג והחזרת עובר לרחם

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית