פיצול קבלת מנות הכימותרפיה.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/07/2019 | 19:26 | מאת: לימור

שלום, אני מתחילה לקבל טיפול כימותרפי בגלל סרטן השחלה וגרורות. אני אחרי ניתוח הסרת השחלות, הרחם האומנטום וניקוי הצפק. הטיפול המקובל אותו אני עומדת לקבל הוא אחת לשלושה שבועות - קרבופלטין + טקסול, במשך 6 טיפולים. אני סובלת מקרישיות יתר מאוד מורכבת כולל apla, ופוחדת שהכמות הרגילה של פעם בשלושה שבועות תזיק לי מהבחינה הזאת. הבנתי שיש אפשרות לפצל את הטיפול, לאחת לשבוע - ולהקטין את המנה לשליש מנה, כך שבסך הכל אקבל אותה כמות מתוכננת. השאלה היא - האם קבלת התרופות הנ"ל בצורה הזאת של פעם בשבוע, עשויה לפגום ביעילות הטיפול, ואולי להקטין את סיכויי יעילות הטיפול, וההרס של התאים הסרטניים של הגרורות שיש לי ? אודה לעצתך .

לא ידועה יעילות פחותה לפיצול והיו אפילו עבודות שרמזו שזה יותר יעיל

10/07/2019 | 14:09 | מאת: לימור

את שתי התרופות אפשר לחלק לשלוש ? גם את הטקסול וגם את הקרבופלטין ?

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית