פט-סיטי-התיחסות חלחק הגניקולוגי.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

22/05/2019 | 20:59 | מאת: ברקנית

שלום רב! אשמח לסיוע, עד שאגיע לר.נשים בעוד כשבועיים. בעקבות כאבים בבטן ובבית החזה החלטתי בהמלצה של רופא לעשות בדיקת פט. מכיון שכאבי הבטן חזה הם תקופה של 4 שנים- החלטנו "ללכת על זה". אשמח לדעתך כמובן באספקט הגניקולוגי. מעתיקה את תוצאות הבדיקה: פרטי בדיקה בדיקה של אזור צואר, חזה, בטן ואגן מיליקירי 12.94 :מוזרקת כמות, F-18 FDG :האיזוטופ רמת הגלוקוז בדם בזמן ההזרקה: 98 מ"ג/ד"ל ניתן חומר ניגוד דרך הוריד ובשתייה הבדיקה החלה 55 דקות לאחר הזרקת החומר סיבת הפניה בירור כאבי בטן, חשד לתהליך דלקתי. תוצאות הבדיקה _____ צוואר: קליטה מוגברת בנזו- ובאורופרינקס משני הצדדים - דלקתי. אין עדות ללימפאדנופתיה צווארית. איברי הצוואר שמורים. בית החזה: אין לראות קליטה פתולוגית. אין לראות לימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הילרית או אקסילרית. שארית קטנה של תימוס במיצר קדמי עליון. בקע היאטלי קטן. אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי. ריאות: אין לראות קליטה פתולוגית. מספר קשריות קטנות, רובן סובפלאורליות עד כ- 4.0 ס"מ בשתי הריאות, ללא קליטה. בטן ואגן: קליטה מוקדית באספקט אחורי של השחלה השמאלית - יתכן פיזיאולוגית. בחלק קידמי של השחלה נראים שני מבנים ציסטיים באורך עד כ- 1.2 ס"מ, ללא קליטה. רחם מעט מוגדל. קליטה מוגברת בתוכן היפודנסי בחללו. מציעים קורלציה עם בדיקה גינקולוגית. אין קליטות פתולוגיות ביתר בטן ואגן. כבד מוגדל עד כ- 7.18 ס"מ, ספלנומגליה גבולית כ- 6.13 ס"מ, ללא נגעים פוקליים או קליטה פתולוגית. לבלב, אדרנלים וכליות ללא עדות לממצא פתולוגי. אין עדות ללימפאדנופתיה רטרופריטוניאלית, מזנטאריאלית או אגנית. שלד, שריר ורקמה רכה: אין לראות קליטה פתולוגית. אין עדות לנגעים פתולוגיים בשלד. סיכום __ אין בבדיקת PET עדות ברורה לתהליך זיהומי/דלקתי או שאתי. קליטה מוגברת בשחלה השמאלית ובחלל הרחם - פיזיאולוגית ככל הנראה. לשקול קורלציה עם בדיקה גינקולוגית. קשריות קטנות בפריפריה של שתי הריאות, ללא קליטה - לא ספציפיות, לשקול המשך מעקב. ממצאים נוספים - ראה גוף התשובה. אשמח לדעתך, רוב תודות. ברקנית.

ךא כתבת מה גילך אם את עדיין בגיל צעיר מ 50 שהשחלות פעילת והוסת סדיר קרוב לודאי שהממצאים שתוארו חסרי משמעות בכל מקרה כפי שהומלץ רצוי לבצע אם לא ביצעת אולטרסאונד וגינלי של הרחם והשחלות

24/05/2019 | 22:31 | מאת: ברקנית

אני בת 37. יש לי 2 ילדים , הקטן בן 7..

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית