עזרה דחופה בבקשה-אמא אהובה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

16/10/2017 | 02:35 | מאת: מיכאלה

מא שלי חלתה בסרטן צפק ראשוני רמה 3. הוצאו בלפרוסקופיה שחלות וחצוצרות נקיות לחלוטין. עברה שישה טיפולים קרבו+טקסול המרקרים ירדו נכנסה לניתוח שהרופא הגדיר כנקיון 95% ולאחר החלמה ביקש להמשיך כימו. 1.היוםהגיעה הפתולוגיה והפתעה-הם חןשבים שזה גרורות של סרטן אנדומטריום עם שאת שחלתית.....אבל לא היה לאמא גידול שחלתי בכלל והאבחון היה צפק ראשוני.....מה קורה כאן? 2.מאוד נבהלתי לקרוא שיש כמה מוקדים של חשד לחדירה למערכת הלימפה.מה המשמעות? 3.לפני הטיפול הוגדרה שלב 3b בפתןלןגיה הגדירו שלב 2-3. האם יש שיפור? החליטו לותר על טקסול ולהשתמש רק בקרבו.יש סיבה? תודה מראש אני בסטרס

אומנם זה מקרה לא שגרתי של אבחנה מוטעית , אבל בכל מקרה הטיפול שקיבלה אימך הוא זהה לגמרי לטיפול שהיתה מקבלת גם אם היתה נעשית האבחנה הנכונה בתחילה לגבי הויתור כעת על טקסול צריך לשאול את האונקולוג המטפל , ייתכן שמכיון שקיבלה כבר מספיק קורסים של טקסול ורוצים למנוע תופעות לוואי אפשריות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית