עזרתך הדחופה בבקשה-אמא שלי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

27/03/2017 | 23:57 | מאת: מלי

שלום רב. אמי בת 58 בגיל המעבר,מחזור לא סדיר אבל עדיין קיים. במשך כשבוע כאבי בטן תחתונה וכאבי אגן. אולטרסאונד וגינלי הדגים ציסטה לא הומגנית בכל אחת מהשחלות.שרירן ברחם ובלי נוזל חופשי. בדיקת ca 125בתוצאה גבוהה 249.כתוצאה מכך בוצע ct. ב-ct לא נצפה שום גידול מאידך נצפו "רקמות מרובות ומפושטות בבטן עליונה ובאגן" ומעט נוזל באגן(שלא היה באולטרסאונד). רופא המשפחה טוען שזה לא בהכרח סרטני אלא אנדומטריוזיס ושצריך לקחת ביופסיה. האם הסיפור מתאים למחלה זאת?ברור לנו שצריך לבדוק אבל מנסים להבין האם סברה זאת הגיונית. חשוב לי להדגיש,אמי במשקל גבוה,תאבון כרגיל ומרגישה מצוין.

הסיכוי לאנדומטריוזיס בגיל זה קטן מאד ודרוש המשך ברור בהקדם עדיף באחת היחידות הגינקואונקולגיות הקיימות בכל מחלקת נשים בארץ

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית