יובש וטעם רע בפה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

05/11/2006 | 16:49 | מאת: מיכה

מזה שלושה חודשים אני סובל מיובש חזק בפה מלווה בטעם מתכתי. הייתי פעמיים אצל מןמחית לרפואת הפה. היא אבחנה ירידה קלה בכמות הרוק והעריכה שהיובש נובע מרובד חיידקים בלשון והציעה טיפול בטיפות ניסטטין רדי מיקס ויחד עם זה הפנתה אותי לביופסיהץ הטיפול הנל במשך חודש לא הביא לשום שיפור. בביופסיה של בלוטות רוק שנלקחה מהשפה התחתונה היה ממצא של פיברומה לא דלקתית. הרופאה טענה שזה אינו מסביר את היובש והציעה לבצע ביופסיה נוספת בעוד חצי שנה.רופאת המשפחה הציעה לנםות ולהתייחס לכך כאל תסמונת סיוגרן ורשמה לי סלוגן כדור אחד פעמיים ביוםץ לאחר שלושה ימים אין שום שיפור. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב ואל מי עלי לפנות?

16/11/2006 | 08:54 | מאת:

מיכה שלום, אתה יכול לפנות לדעה שנייה למומחה לרפואת הפה.

28/11/2006 | 14:07 | מאת: מיכה

הייתי אצל שני מומחים לרפואת פה, רופא א א ג ובמרפאת טעם. אף אחד לא הצליח לאבחן את הסיבה ליובש בפה ולמצוא מזור לבעיה הנמשכת כבר 4 חודשים

25/12/2006 | 17:55 | מאת: זהבית

שלום רב לדוקטור! אני צריכה לעשות אפיסקטומיה שן 12 בעקבות כאבים חזקים בשן ולצדי האף. עשיתי צילום פנורמי וצילום של השן. מה עושים בטיפול הזה? מה הם אחוזי ההצלחה של הניתוח? מתי מוציאים את התפרים? והאם יש דרך אלטרנטיבית? אני לוקחת סדרה שניה של 20 אוגמנטין, מקוה לתשובה מהירה תודה רבה!