חניכיים

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

25/09/2006 | 18:23 | מאת: גרין

שלום בן 60 . מטופל 6 שנים אצל שיננית בהשגחת רופא החניכיים .כשהתחלתי היו :3 כיסים 4,5 ממ" . בהתחלה כל 5 חדשים טיפול . בשנתיים אחרונות כל 9 חדשים אמרה שמספיק . אין שינוי בינתיים. כל טיפול עושה "הקצעת שורשים" לכיסים. 1) האם הגרוד שם לא מגרד מגיני שן? 2)האם זה בסדר להקציע" כל 9 חדשים? 3)מה עדיף הגרוד עם הברזל עם השפיץ? או המכונה המלטשת שדרך אגב מכאיבה יותר בטיפול? 4)למה או מה גורם לכאב ורגישות חזקה באזור הכיס עד שבועיים לפעמים חודש אחרי הטיפול ? תודה רבה לכל

08/10/2006 | 22:51 | מאת:

שלום רב, אין צורך ולא רצוי לבצע הקצעות כל 9 חודשים, אלא רק ניקוי וסילוק פלאק ואבנית בתחזוקות לפי שיקול דעתו של הרופא. הקצעות לעיתים כל כך קרובות יכולות להוריד חומר שן ולגרום לרגישויות מיותרות ואולי אף לנזק. את הניקוי ניתן לבצע או עם הקורטה מברזל או עם הסקיילר הרוטט, ואם מפריע לך הסקיילר ניתן לבצע רק ידני. הרגישויות נובעות לרוב מחשיפת הדנטין לנוזלים וזה עובר לאחר שהמינרלים חוזרים.