שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  בעיות וטיפולי חניכיים

14/03/2006 | 13:03 | מאת: ש

ד"ר שלום, אני בחורה בת 26, ללא בעיות שיניים מיוחדות, אך אם זאת מעולם לא עשיתי ניקוי אבנית מפחד. בטיפול השיניים האחרון לפניי כחודש, רופאת השיניים שלי המליצה בשל התחלה של נסיגת חניכיים, לעבור הקצעת שורשים, על סמך הצילום הפנורמי. אתמול החלה להתנדנד לי שן קדמית תחתונה. יש לציין שהשן מתנדנדת באופן מאוד מינורי כעת,אך אני פוחדת שזה עשוי להחמיר כי היא מאבדת מאחיזתה. האם ניתן להציל את השן, על ידי הקצעת השורשים, או שכבר מאוחר מידי וחייבים לעקור אותה? האם מכיוון שהיא רק החלה להתנדנד, יש דרך לשמור על השן ולחזק אותה באמצעים כלשהם ולמנוע את נשירתה? והאם אפשר לקבל פירוט כיצד מתבצעת הקצעת שורשים? זה הליך כירורגי? תודה רבה מראש, וסליחה על כמות השאלות.

25/03/2006 | 23:11 | מאת:

שלום אין סיבה לפחד מניקוי כיון שהטיפולים היום מבוצעים ללא כאבים(הניקוי אינו כואב וגם אם ישנם כאבים תמיד ניתן להרדים). אני ממליץ לך ללכת למומחה לחניכיים שיבדוק אותך כיון שלטענתך איבדת תמיכה בשן וישנה ניידות-זה סימן למחלת חניכיים ויתכן ומדובר במחלה אגרסיבית שתוקפת אנשים צעירים והורסת את התמיכה של השיניים. הקצעת שורשים הוא לא תהליך כירורגי אם כי הוא יכול להתבצע גם תוך כדי ניתוח. לאחר שמרדימים את המקום עושים ניקוי ידני ואולטהסוני ע"מ להסיר את האבנית ולהפוך את השורש לחלק(הקצעה).

26/03/2006 | 16:15 | מאת: ש

תודה על תשובותייך המפורטות. האם השן בהכרח תנשור או שיש דרך להצילה? האם הקצעת השורשים עצמה, עשויה לגרום להתדרדרות באחיזת השן? ובמידה ומדובר במחלת חניכיים אגרסיבית,יש דרך לרפא אותה? תודה